Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

NBA se kvůli koronaviru chystá hrát bez diváků, James před prázdnými tribunami odmítá nastoupit

Vedení basketbalové NBA vyzvalo kluby, aby se kvůli šíření nákazy koronavirem připravily na možnost hrát zápasy bez diváků. Liga o tom informovala v pátek, na což hvězda Los Angeles Lakers LeBron James zareagoval prohlášením, že on před prázdnými tribunami nastupovat nebude.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP

Podle zámořských médií vedení kluby požádalo, aby nachystaly seznamy minimálního počtu zaměstnanců nezbytných k odehrání zápasů pro případ, kdy by musely být stadiony kvůli bezpečnostním opatřením uzavřeny. Zároveň je vyzvala, aby se připravily na zdravotní kontroly hráčů, členů realizačního týmu i rozhodčích.

"Hrát zápasy bez fanoušků je nemožné. Když na tribunách nikdo nebude, tak já hrát nebudu. Vždyť to hraju pro lidi," řekl James po pátečním vítězství 113:103 nad Milwaukee, ke kterému přispěl 37 body. "Hraju pro lidi a pro spoluhráče. O tom je basket. Jestli přijdu na zápas a nikdo tam nebude, tak nehraju," přidal.

Liga už v průběhu týdne rozeslala klubům seznam deseti doporučení, jak snížit riziko nakažení koronavirem, jehož nákaza odstartovala loni v prosinci v Číně. Celkem se nemocí nakazilo přes sto tisíc lidí a podlehlo jí asi 3500 lidí. V USA už se v rámci bezpečnostních opatření odehrál bez diváků jeden zápas třetí divize NCAA v Marylandu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články