Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Chicago opět padlo, tentokrát s Indianou

Basketbalisté Chicaga doma podlehli 102:108 Indianě a prohráhli dvanácté z posledních čtrnácti posledních utkání. Tomáš Satoranský za poražené Bulls zaznamenal šest bodů, sedm doskoků a osm asistencí, se kterými byl v této statistice nejlepším hráčem utkání.

Satoranský svůj tým za výhrou nedovedl
zdroj: ČTK/AP/Nam Y. Huh

Pacers v poločase vedli o 16 bodů a když ve třetí čtvrtině narostl jejich náskok na 23 bodů, vypadlo to, že je rozhodnuto. Domácí však zabojovali a i bez nejlepšího střelce Zacha LaVina, jenž kvůli bolavému svalu chyběl ve třetím duelu za sebou, stáhli náskok pět minut před koncem na 92:99.

Na víc už jim ale nezbyly síly, prohráli 102:108 a Pacers si především díky 24 bodům a 12 doskokům připsali 38. výhru v sezoně. Bulls spoléhali na Cobyho Whitea s 26 body, sekundoval mu svým osobním maximem 25 bodů Shaquille Harrison, jenž trefil pět trojek.

Fin Lauri Markkanen ve druhém klání po zranění přidal tři body, když trefil jedinou střelu z deseti. "Lauri pracuje na tom, aby se vrátil do formy, snaží se. Celkově to ale bohužel občas vypadá, jako kdybychom teprve byli v přípravě na nový ročník. Což není naše chyba," řekl po zápase trenér Bulls Jim Boylen, jemuž kromě LaVina chyběli i Kris Dunn, Chandler Hutchinson či Luke Kornet.

Indiana, jež na dálku bojuje o čtvrtou příčku na východě s Miami, si vylepšila bilanci na 38-25 a na Heat ztrácí dvě utkání. Naopak Chicagu, které je s bilancí 21-42 na jedenácté pozici, chybí 20 zápasů před koncem základní části na elitní osmičku sedm duelů. Přiblížit se jí může v pondělí v Brooklynu.

Lakers zdolali Milwaukee

V trháku dne si Lakers doma poradili s Milwaukee 113:103. Vedoucí celek Západní konference, jemuž k triumfu pomohla třetí čtvrtina, kterou ovládl 39:28, táhli LeBron James s 37 body, osmi doskoky i osmi asistencemi a Anthony Davis s 30 body a devíti doskočenými míči.

Potvrdilo se, že když James nastřílí alespoň 30 bodů, jsou Lakers k neporažení jejich bilance v tomto ohledu letos činí 20 výher. Celkově si drží bilanci 49-13 a na druhé Clippers mají náskok šesti zápasů. V civilu byla přítomna i nová posila Dion Waiters.

Za nejlepší tým ligy, který letos zaznamenal teprve desátou porážku, se nejvíc prosadil hvězdný Janis Adetokunbo, jenž nasbíral 32 bodů, 11 doskoků a šest finálních přihrávek. V koncovce, kdy Bucks dotahovali, ovšem zahodil tři trestné hody. Donte DiVincenzo přidal 17 bodů za 25 minut.

Defenzivní bitvu v Bostonu ovládl Utah, který zdolal Celtics 99:94 a připsal si čtvrtý triumf v řadě. Spoléhal především na rozehrávače Mikea Conleyho, jenž odehrál nejlepší duel poslední doby, když zaznamenal 25 bodů, pět asistencí a tři zisky. Domácím naopak nestačilo 29 bodů Marcuse Smarta.

Miami podlehlo New Orleans na jeho hřišti 104:110. Heat udrželi hvězdného Ziona Williamsona na 17 bodech a šesti doskocích, zradila je však kromě deseti zahozených šestek jen 27% střelba za tři body byť Duncan Robinson trefil zpoza oblouku osm pokusů ze 14 a celkem zaznamenal 24 bodů.

Mladý střelec stanovil nový rekord soutěže, když v sezoně proměnil už 233 trojek, což před ním žádný nedraftovaný hráč nedokázal. Jimmy Butler vedl Miami s 28 body, osmi doskoky a šesti finálními přihrávkami. Vítězové pak spoléhali na Jrua Holidaye s 20 body, šesti doskoky i šesti asistencemi.

Velké střelecké představení viděli diváci ve Phoenixu, kde domácí zdolali Portland 127:117. Pivot Aron Baynes nastřádal své osobní maximum 37 bodů a přidal 16 doskoků, přičemž proměnil devět trojek ze 14. Blazers nestačilo 25 bodů C. J. McColluma ani 24 bodů hvězdného Damiana Lillarda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články