Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Curry je zpět, dal 23 bodů, ale prohru Warriors v NBA neodvrátil

Návrat, jak má být, předvedl dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA. Stephen Curry nastoupil po čtyřměsíční pauze zaviněné zlomeninou ruky a 23 body pomohl basketbalistům Golden State Warriors potrápit úřadujícího šampiona Toronto. Raptors ale nakonec v poslední minutě rozhodli o výhře 121:113, a to hlavně zásluhou Normana Powella. Ten se blýskl celkem 37 body, což je jeho nové kariérní maximum.

Stephen Curry
zdroj: ČT4/AP autor: Jeff Chiu

Curry se zranil 30. října a od té doby vynechal 58 zápasů. A přestože Warriors už nemají šanci na play-off, rozhodl se vrátit ještě v této sezoně, aby se dostal do formy a v létě mohl reprezentovat USA na olympijských hrách v Tokiu.

V utkání se rozjížděl pomalu, když při prvním střídání stihl jen tři asistence a mezi střelce se nezapsal, avšak od druhé čtvrtiny začal ukazovat svou silnou zbraň v podobě někdy až neuvěřitelných střel. Nejprve proměnil střelu s faulem, pak v poslední vteřině útoku těžkou trojku z dálky po rychlém odhození. A i když ještě neměl takovou jistotu a střílel jen s úspěšností 40 procent, nakonec 23 body, sedmi doskoky a sedmi asistencemi pomohl týmu vzdorovat Torontu až do konce.

Dvěma trestnými hody snížil minutu před koncem na rozdíl dvou bodů, pak ale na druhé straně skóroval Pascal Siakam, a když na druhé straně neproměnil dva trestné hody Damion Lee a vzápětí nedal ani trojku, Toronto už si výhru pohlídalo.

V souboji dvou předních týmů Západní konference uspěli Los Angeles Clippers, kteří přehráli Houston 120:105. Kawhi Leonard zaznamenal 25 bodů a se spoluhráči rozhodl už před poločasem. Hostujícím Rockets se totiž vůbec nedařila střelba. Russel Westbrook sice dal 29 bodů, ale potřeboval na to 27 střel z pole a 11 trestných hodů. James Harden minul všech osm trojek a trefil jen čtyři ze 17 pokusů. Celkem měl Houston úspěšnost střelby za tři body 16 procent, vystřelil celkem 42 pokusů.

Clippers si připsali šestou výhru za sebou a drží druhou příčku na Západě před Denverem. Ten zvítězil 114:112 nad Charlotte. O výhře Nuggets rozhodl pět vteřin před koncem Jamal Murray, který těžkou střelou dokonal obrat. Charlotte ještě v poslední čtvrtině vedlo o osm bodů.

Philadelphia po více než měsíci zvítězila venku a výhrou 125:108 v Sacramentu ukončila sérii devíti venkovních porážek v řadě. A to i přesto, že Sixers opět nastoupili bez svých dvou hlavních hvězd Joela Embiida a Bena Simmonse. Tobias Harris táhl tým 28 body.

Výsledky NBA:

Charlotte - Denver 112:114, Golden State - Toronto 113:121, Houston - LA Clippers 105:120, Sacramento - Philadelphia 108:125.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články