Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Murcia Barceloně vzdorovala. Pak se rozstřílel Laprovittola

Šestým triumfem v řadě postoupili basketbalisté Barcelony ve španělské ACB lize až do čela soutěže. Po výhře nad Realem Madrid i Realem Betis ustáli nátlak domácí Murcie s Davidem Jelínkem a zvítězili 72:86. Nejlepším střelcem katalánského celku byl s 15 body Nico Laprovittola, jenž zaskakoval na pozici hlavního rozehrávače za zraněného Tomáše Satoranského. Druhý český reprezentant v dresu Barcelony Jan Veselý znovu podržel svůj tým výkonem 14 bodů a 2 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Neohrabaná radost domácího Rojase

Nečekaně vyrovnaný souboj předvedli domácí basketbalisé Murcii v duelu 16. kola španělské nejvyšší soutěže. Po úvodní dvacetiminutovce ztrácel aktuálně dvanáctý tým ACB ligy na euroligového soupeře pouhé čtyři body.

Ve druhém poločase se však konečně probudil argentinský ostrostřelec v dresu Barcelony. Nico Laprovittola jednou trojkou za druhou navyšoval náskok hostů, kteří se ve druhé minutě poslední čtvrtiny poprvé od začátku utkání dostali do dvojciferného vedení.

Čtyřmi proměněnými trojkami z šesti pokusů se vývoj utkání snažil zdramatizovat nejlepší střelec Murcie Američan James Anderson. S papírově silnějším soupeřem však jeho tým v závěru utkání už krok držet nedokázal.

Za vítězným koncem Barcelony 72:86 stojí i výkon českého pivota Jana Veselého. Za 18,5 minuty stihl dvaatřicetiletý reprezentant vstřelit 14 bodů a doskočit dva míče. Tomáš Satoranský v sestavě Barcelony kvůli zánětu kotníku stále chyběl. Třetí český rodák hrající ve Španělsku David Jelínek v dresu Murcie odehrál přes 13 minut.

Barcelona ovládla v domácí lize šestý zápas v řadě a s bilancí třinácti výher a tří porážek jsou na tom stejně jako basketbalisté Realu Madrid a Baskonie. Na skóre však zůstává katalánský celek druhý za Madridem.

Výsledky 16. kola španělské ACB ligy:

Murcia - Barcelona 72:86 (13:17, 20:20, 24:28, 15:21)
Nejlepší střelci: Anderson 15, Diop 12, Pustovyi 12 - Laprovittola 15, Veselý 14, Higgins 13, Kurić 13.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články