Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselému se nedařilo a Barcelona v Eurolize padla s Efesem Istanbul

Jan Veselý se ve druhém euroligovém utkání za sebou musel spokojit jen se čtyřmi body a basketbalisté Barcelony tentokrát na rozdíl od středečního duelu s Villeurbanne neuspěli. S Efesem Istanbul prohráli 75:80 a připsali si třetí porážku z posledních čtyř domácích utkání. Opět u toho nebyl zraněný rozehrávač Tomáš Satoranský. S Efesem prohrála Barcelona i první vzájemné utkání v listopadu.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona bez Satoranského podlehla Istanbulu

Veselý, jehož sezonní průměr v soutěži činí 8,8 bodu na zápas, tentokrát proměnil jen dva ze šesti střeleckých pokusů, přidal šest doskoků a asistenci. Španělský tým ani jednou nevedl, ale v poslední čtvrtině mocně finišoval. Z osmnáctibodového manka (53:71) se přiblížil až na tři body, ale hosté obrat nepřipustili.

Nejlepším barcelonským střelcem byl rozehrávač Cory Higgins se 17 body. V týmu soupeře dali přesně tolik Shane Larkin i Vasilije Micič, kteří si k tomu pomohli dohromady devíti trojkami. Turecký tým jich trefil celkem 14, domácí polovinu.

Evropská liga basketbalistů – 19. kolo:

Panathinaikos Atény - Maccabi Tel Aviv 88:86, Villeurbanne - Valencie 79:83, FC Barcelona - Anadolu Efes Istanbul 75:80 (za domácí Veselý 4 body, 6 doskoků a 1 asistence), Milán - Žalgiris Kaunas 61:66, Partizan Bělehrad - Baskonia Vitoria 83:65.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články