Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Barcelona zametla s Betisem, Veselý stihl za deset minut 13 bodů

Sérii vítězných zápasů ve španělské ACB lize prodloužila Barcelona na pět. Tentokrát doma deklasovala Real Betis 104:70 a v tabulce je nadále třetí. Soupeř ze Sevilly, kterému k úspěchu nepomohlo ani 23 bodů nejlepšího střelce utkání Shannona Evanse, naopak balancuje na hraně sestupu a je šestnáctý. Český reprezentant Jan Veselý stihl za deset minut 13 bodů a dva doskoky. Tomáš Satoranský opět scházel kvůli zranění.

Katalánci si v sobotním duelu spravili chuť po nečekané euroligové porážce 75:83 s Boloňou, kterou utrpěli ve čtvrtek.

Od úvodního rozskoku jednoznačně dominovali a v poločase vedli o 18 bodů. Činil se zejména rozehrávač Cory Higgins, jemuž se dařila střelba z dálky. Celkově zapsal třiatřicetiletý Američan 16 bodů a byl nejlepším střelcem domácích, přestože odehrál jen patnáct minut.

Ve druhé půli favorité náskok navyšovali a nakonec vyhráli o 34 bodů. Za zmínku stojí čtyřicetiprocentní střelba zpoza trojkového oblouku. Kromě Higginse se dařilo také pivotovi Jamesi Nnajimu (15 bodů a čtyři doskoky) a křídelníkovi Nikolu Mirotičovi (14 bodů a pět doskoků). Hostující prapor držel s Evansem dvacetibodový B. J. Johnson.

Satoranský vypadl ze sestavy barcelonského mužstva kvůli zánětu v pravém kotníku a zatím není jasné, kolik střetnutí ještě zmešká.

Basketbalová ACB liga mužů - 15. kolo:

Barcelona - Betis Sevilla 104:70 (29:21, 54:36, 76:52)
Nejvíce bodů: Higgins 16, Nnaji 15, Mirotič 14 - Evans 23, Johnson 20, Bertans 11.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články