Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kapitán Pumprla odhodil tejp. Do zápasu s Američany to bude v pohodě, věří

Češi poprvé potrénovali v Orientálním sportovním centru v Šanghaji, kde je už v neděli čeká zápas proti Spojeným státům americkým. Trocha nepřesností po přesunu ze Soulu nebyla nic, s čím by si Češi neporadili. Seznámit se s prostředím ale musí rychle, konkrétní přípravu na obhájce titulu začnou záhy. Kapitán Pavel Pumprla věří, že zranění už ho limitovat nebude.

Pavel Pumprla
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Takový popřesunový trénink. Jak to tradičně bývá. Na začátku spousta ztrát, nedaných střel, ale od toho ty první tréninky jsou," glosoval kapitán Pavel Pumprla. "Během tréninku to získávalo rozumnější obrysy, ale ještě máme tři nebo čtyři další tréninky, prostoru je ještě dost," dodal.

V minulých dnech byl ostře sledovaný zejména Pumprlův kotník. Zranění však naštěstí nebylo tak vážné a opora českého týmu zůstává optimistická.

"Jsem rád, že můžu upřímně odpovídat, že je to téměř fajn. Ve středu tréninku jsem odhodil tejp, protože mi to nebylo pohodlný a cítil jsem, že si to můžu dovolit. Doufám, že akorát do zápasu to bude v pohodě," podotkl Pumprla.

Věří, že brzy bude stoprocentně fit. "Dávám si pozor, abych na to nedával pozor. Když na to člověk myslí, nemyslí na basket a tělo se chová jinak. Jsem rád, že můžu takhle fungovat," dodal.

Přípravu basketbalistů zpestřila oslava narozenin Patrika Audy a Vojtěcha Hrubana. Jenže už za necelé tři dny tu bude hodně ostrý start šampionátu. "V pátek od odpoledne už to bude mířit k Americe. Soupeři jsou důležití, budeme se na ně připravovat, ale řeknu to klišé, že se budeme muset ohlížet stejně na naši hru," zdůraznil Pumprla.

Hráče čeká průprava videem. Nic podcenit rozhodně nehodlají. "Všechny tři zápasy jsou stejně důležité. Nemůžeme ani jeden podcenit nebo vypustit. Od první chvíle se budeme snažit dát do toho všechno. Musíme se starat hlavně o sebe a z každého zápasu se poučit," doplnil oslavenec Auda.

Po USA hraje česká reprezentace ještě s Japonskem a Tureckem. Ze skupiny postoupí do další fáze dva nejlepší celky, týmy z třetího a čtvrtého místa si zahrají o konečné 17. až 32. místo. Ve hře je i účast v olympijské kvalifikaci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články