Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Lakers pod taktovkou Davise s Jamesem rozdrtili v play-off Golden State, uspělo i Miami

V jednoznačnou záležitost ve prospěch basketbalistů Los Angeles se změnilo utkání druhého kola play-off NBA, v němž Lakers deklasovali Golden State 127:97 a v sérii se ujali vedení 2:1 na zápasy. Stejným poměrem vede také Miami, které si poradilo 105:86 s New Yorkem Knicks.

Anthony Davis z LA Lakers smečuje do koše v utkání play-off NBA
zdroj: REUTERS

Lakers sice prohráli úvodní čtvrtinu o sedm bodů, ale ve druhé soupeře přehráli 36:18 a vykročili za vítězstvím. Skvělou bilancí 25 bodů a 13 doskoků k němu přispěl Anthony Davis. Jeho hvězdný spoluhráč LeBron James, který odehrál rekordní 275. zápas v play-off, přidal 21 bodů, 8 doskoků i asistencí.

Za poražené se nejvíce prosadil Stephen Curry s 23 body, Andrew Wiggins přidal 16 bodů a 9 doskoků a Klay Thompson zůstal po 30 bodech z prvního klání na 15 bodech. Čtvrté utkání se odehraje v pondělí v noci.

"Měli jsme 19 ztrát, to je prostě šibeniční. Lakers z nich získali 27 bodů. Navíc stříleli o 20 šestek více než my. Když si všechna čísla dáte dohromady, nevyjde vám nic jiného, než že zápas prostě patřil soupeři," řekl zklamaný trenér hostů Steve Kerr.

Přesvědčivě vyhrálo i Miami, které ve třetím duelu proti Knicks ani jednou neprohrávalo a vedlo až o 22 bodů. A to i přesto, že Heat stříleli s úspěšností necelých 39 procent. Obrana totiž udržela soupeře na ještě horších číslech.

"Musíte se naučit vyhrávat různými způsoby, říkám to dlouhé roky. Každý zápas je úplně jiný," uvedl zkušený Kyle Lowry, jenž pomohl Heat 14 body. "Vždycky můžeme vyhrát utkání, ve kterém se sice netrefujeme, ale bráníme," přidal Jimmy Butler.

Právě Butler, který po zranění kotníku z prvního střetnutí druhý duel vynechal a nyní se vrátil, byl hlavní hvězdou. Nasbíral 28 bodů a přidal 4 doskoky a 3 asistence.

Dalšími tahouny Miami byli Max Strus s 19 body a Bam Adebayo se 17 body a 12 doskoky. Knicks vedl s 20 body a 8 asistencemi Jalen Brunson, 15 bodů a 12 doskoků zaznamenal Josh Hart a 14 bodů R. J. Barrett.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference – 3. zápas:
Miami – New York 105:86, stav série 2:1.

Západní konference – 3. zápas:
LA Lakers – Golden State 127:97, stav série 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články