Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Golden State odpověděli Lakers na úvodní porážku. Série je srovnaná

Klay Thompson byl hlavním hrdinou druhého střetnutí mezi Golden State Warriors a Los Angeles Lakers. Po jeho třiceti bodech Warriors zvítězili 127:100 a srovnali stav druhého kola play-off na 1:1 na zápasy.

Utkání Golden State Warriors –⁠ Los Angeles Lakers
zdroj: ČTK / AP / Godofredo A. Vásquez

Warriors před více než 18 tisíci fanoušky položili základ k úspěchu ve druhé čtvrtině, kterou vyhráli 41:23. Třetí část ovládli 43:24 a náskok narostl na třicet bodů. Vítězové stříleli s úspěšností padesáti procent jak celkově, tak za tři body. Trojek trefili jednadvacet ze 42, Lakers jen deset z 34.

Warriors opět dominovali i na doskoku, tentokrát 55:40, a připsali si 38 asistencí oproti 27 Lakers. Ve výsledku jim tak ani nevadilo šestnáct ztrát, což bylo o sedm více, než měli hosté.

Thompson stihl dát 19 bodů za první poločas, 14 body přispěl ve druhé čtvrtině. "Tohle jsou ty chvíle, na které dřete. Tyhle krátké okamžiky euforie a ten stav, kdy jste na vlně a máte pocit, že prostě nemůžete minout, díky tomu všechny ty těžké dny stojí za to," pochvaloval si Thompson vydařený zápas.

Stephen Curry přispěl k vítězství dvaceti body a dvanácti asistencemi, JaMychal Green dal při prvním startu v play-off po čtyřech letech patnáct bodů.

Draymond Green měl s jedenácti body, jedenácti doskoky a devíti asistencemi na dosah triple double.

Tahoun Lakers LeBron James si připsal 23 bodů a sedm doskoků. Rui Hačimura zaznamenal 21 bodů. Anthony Davis tentokrát zůstal na jedenácti bodech a sedmi doskočených míčích.

"Střílel jsem stejně jako v prvním zápase, jen to tam tentokrát nepadalo," konstatoval Davis, jenž v úvodním duelu nasbíral 30 bodů. "Teď se vrátíme domů na svou palubovku a budeme se zase snažit hrát svou hru," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK, NBA

Hlavní zprávy

Nejčtenější články