Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čtyřicetibodový Brown létal nad košem a dovedl Boston k další výhře, Indiana musí dotahovat

Hvězdou druhého utkání ve finále Východní konference play-off NBA se stal Jaylen Brown, který zapsal 40 bodů, a měl hlavní zásluhu na vítězství Bostonu 126:110 nad Indianou. Celtics proto vedou nad Pacers už 2:0 na zápasy a přiblížili se postupu do boje o titul.

Jaylen Brown z Bostonu v akci v utkání s Indianou
zdroj: REUTERS

Zatímco první střetnutí urval Boston až v prodloužení, tentokrát ho měl pod kontrolou už od druhé čtvrtiny, do níž vstoupil šňůrou 20:0. Ze stavu 22:27 skóre otočil na 42:27 a postupně pak vedl až o 20 bodů. Velmi dobře zahrála celá základní pětka v čele s Brownem, který si 40 body vyrovnal osobní rekord v play-off. Deset bodů dal právě v klíčové šňůře.

"Je to play-off a všichni musíme udělat maximum pro výhru. V obraně i v útoku musíme být neustále agresivní," řekl Brown. "Je to skvělý hráč a lídr. Neustále chce vyhrávat. Byl neuvěřitelný," ocenil spoluhráče Jrue Holiday.

Brownovi pomáhali i Jayson Tatum a Derrick White s 23 body. Holiday kromě dobré obrany na hvězdu soupeře Tyrese Haliburtona, který dal jen 10 bodů, přispěl i 15 body a 10 asistencemi. Indianu držel hlavně Pascal Siakam s 28 body. Haliburton si navíc v zápase přivodil menší zranění stehenního svalu, jehož vážnost zatím není známa.

Přestože Boston vede 2:0, trenér Joe Mazzulla krotí radost. "Jediné, na co bychom měli myslet, je to, že v předchozím kole Indiana také prohrávala 0:2 a pak postoupila v sedmém utkání. Doma hrají velmi dobře, ještě tam v play-off neprohráli, takže nás čeká hodně práce," prohlásil kouč Bostonu.

Finále Východní konference play-off NBA – 2. zápas:

Boston – Indiana 126:110, stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články