Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Brno zakončilo Euroligu bez vítězství, prohrálo i doma s Kayseri

Brno Basketbalistky IMOSu Brno se rozloučily s letošním ročníkem Evropské ligy domácí prohrou s tureckým Kayserisporem 64:76. Vítězky Evropské ligy z roku 2006 si připsaly nejhorší výsledek v klubové historii, neboť ani jednou nevyhrály a v tabulce skupiny B skončily beznadějně poslední. Šňůra jejich euroligových nezdarů se natáhla na devatenáct.

Utkání Brno - Kayseri
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Jednoznačný charakter zápasu daly hned úvodní minuty. Brňanky se nedokázaly prosadit proti zónové obraně soupeřek, jejich střelecké pokusy ze střední vzdálenosti postrádaly přesnost. První koš českých vicemistryň zaznamenala ve 4. minutě až za stavu 0:9 Američanka Smithová.

"Až na první čtvrtinu jsme podali navzdory porážce celkem slušný výkon. Ovšem musím poznamenat, že soupeřky nehrály v nejsilnější sestavě. Což nám dovolilo nasadit do hry dorostenky," uvedl po utkání kouč Brna Jan Bobrovský.

Je nám líto, video expirovalo.
Brno prožilo nejhorší euroligovou sezonu v historii

Turecký tým, který už rovněž ztratil naději na postup do čtvrtfinále, převyšoval brněnské soupeřky jednoduchými kombinacemi. Basketbalistky Kayserisporu se dostávaly bez většího odporu pod koš i k snadnému zakončení. Nejvíce ale IMOS přehrávaly v doskakování, kde získaly téměř dvakrát více míčů než domácí celek.

Zásluhou přesné koncovky Jalčové, která zaznamenala 17 bodů, udržely Brňanky do poločasu jedenáctibodové manko. Ovšem ve třetí čtvrtině znovu ovládly hru hráčky tureckého týmu, které po půlhodině vedly už o 22 bodů. V poslední čtvrtině svěřenkyně trenéra Bobrovského alespoň zkorigovaly výsledek, pomohlo jim k tomu i to, že nasazení soupeřek značně polevilo.

"Pozitivní bylo, že jsme se dokázali dostat v poslední čtvrtině do hry a v závěru odehráli vyrovnanou partii. Působení v Evropské lize se nám nevydařilo. Nepodařilo se nám ani jednou vyhrát, což souviselo s hráčským kádrem, který jsme měli, a také s ekonomickou situací," dodal Bobrovský.

BK Brno - Kayserispor 64:76 (15:24, 31:42, 43:65)

Nejvíce bodů: Jalčová 17, Stejskalová 12, Hindráková 10 - Margineanová 14, Kaltsiduová 12, Uralová 11. Fauly: 13:18. Trestné hody: 23/11 - 12/10. Trojky: 7:4. Doskoky: 29:56.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články