Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalistky Brna prodloužily v Eurolize sérii porážek

Toruň - Basketbalistky IMOSu Brno si připsaly v Evropské lize už jedenáctou porážku. V souboji posledních dvou týmů skupiny B prohrály v polské Toruni 71:79 a zůstávají v soutěži jediným celkem bez vítězství. Šňůra porážek týmu kouče Jana Bobrovského v Eurolize se protáhla na 16 utkání.

Ilustrační foto

Brňanky sehrály až na malé výjimky vyrovnanou partii a v závěru stahovaly náskok soupeřek. Snaha na zvrat nestačila, poprvé v sezoně ale neprohrály dvojciferným rozdílem. "Je to škoda. Nebýt zbytečných ztrát míčů, tak jsme mohli uhrát lepší výsledek. A možná i poprvé vyhrát. Soupeřky držely hlavně jejich americké posily. Přesto jsme odvedli solidní výkon. Bohužel jsme na konci všech čtvrtin inkasovali laciné koše," řekl trenér Bobrovský.

České vicemistryně vstoupily do utkání slibně a po pěti minutách ještě vedly 13:10. V závěru první čtvrtiny ztratily přesnost v koncovce a špatně kombinovaly. Polský tým převzal iniciativu a ve 28. minutě měl náskok o 18 bodů (54:36).

Basketbalistky IMOSu se dokázaly herně zvednout, zlepšily obranu a stačily ještě stáhnout na rozdíl pěti bodů. "V tu chvíli jsme ale dostali dva tříbodové koše po chybách, kdy jsme měli v držení míč. A bylo po naději," posteskl si Bobrovský.

Střelecky se prosazovala Hindráková, která dala 24 bodů. Na rozehrávce jí dobře sekundovala Jalčová. Oporou Brna byla Američanka Smithová, která odehrála celý zápas bez střídání a k 10 bodům přidala 13 doskočených míčů.

Energa Toruň - BK IMOS Brno 79:71 (21:15, 37:25, 54:45)

Nejvíce bodů: Reidová 21, Pawlaková a Harrisová po 9, Misiuková 8 - Hindráková 24, Jalčová 15, Stejskalová 13, Smithová 10. Fauly: 20:12. Trestné hody: 14/12 - 12/10. Trojky: 7:5. Doskoky: 36:31.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články