Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brněnské basketbalistky selhaly v Krakově

Krakov – Basketbalistky IMOS Brno naprosto selhaly v 10. kole Evropské ligy v Krakově. S domácí Wislou prohrály 47:69, polský tým diktoval od úvodních minut tempo a soupeře předčil zejména přesnější koncovkou. Brňanky si k dvěma dosavadním vítězstvím v soutěži připsaly šestou porážku.

Brněnské basketbalistky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Podali jsme hodně ustrašený výkon. Dlouho jsme nebyli schopni dát v bouřlivém prostředí koš," posteskl si kouč Brňanek Jan Bobrovský. Wisla v úvodu snadno získala devítibodový náskok. Teprve pak se české vicemistryně probraly, srovnaly krok a snížily manko na rozdíl dvou bodů. Jenže dalšími chybami nabídly Wisle možnost opět převzít taktovku.

Brňanky se trápily v koncovce, úspěšnost střelby měly pouhých 28 procent. Přes důraznou a pozornou obranu polského týmu se neprosadily a snaha zlomit průběh utkání tříbodovými střelami končila na nepřesné mušce. Z 15 pokusů daly pouze tři koše, dva Hanušová a jeden Hejdová.

"Záblesky naděje na případný obrat jsme si zmařili neproměňováním ani těch nejvyloženějších šancí v podkošovém prostoru. Americká pivotka Ohldeová si v přípravě den před zápasem lehce poranila kotník a v zápase měla až příliš velký respekt ze své krajanky Charlesové, která si v podkošovém prostoru dělala, co chtěla," řekl Bobrovský.

Po změně stran se už hrálo výhradně podle scénáře Wisly, kterou táhl trojlístek zahraničních opor. Nejlepší z nich byla Charlesová, která dosáhla double-double, když k 17 bodům přidala 15 doskoků. Vedle ní se prosazovaly hlavně Beardová a Maďarka Hortiová.

Nejlepší hráčkou Brňanek byla Hanušová, která zaznamenala 13 bodů. Naopak zápas se nevyvedl kapitánce týmu Horákové, která vstřelila pouze dva body, rozehrávačka Vlková vyšla zcela naprázdno. "Náš dnešní výkon byl asi nejslabší v letošním ročníku soutěže. Vstřelit pouze 47 bodů není dobrým vysvědčením," dodal Bobrovský.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články