Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Basketbalistky Brna podlehly v Evropské lize Madridu

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno prohrály v 5. kole Evropské ligy na domácí palubovce s Rivasem Madrid 59:66. České vicemistryně měly navrch jen v úvodní čtvrtině, v dalším průběhu už soupeř trestal nepřesnosti domácího týmu a diktoval tempo. Brňanky mají ve skupině ze čtyř zápasů na kontě jedinou výhru, španělský soupeř má bilanci přesně opačnou.

Oddechový čas Brna
zdroj: www.bkzabiny.cz autor: Carlos Novotný

V týmu finalisty posledního ročníku zůstaly z předchozího kádru pouze čtyři hráčky a jednou z nich byla Anna Cruzová, s jejímž bráněním dnes měly domácí basketbalistky v úvodu značné potíže. Po šesti minutách vedl soupeř 12:9 a šikovná rozehrávačka se na tom podílela osmi body. Brňanky pak ale našly způsob, jak si poradit s nepříjemnou obranou soupeře, a Pecková dvěma tříbodovými koši nastartovala dvanáctibodovou šňůru.

Ve druhé čtvrtině ale Brňanky jejich střelecká přesnost opustila a z kombinačních chyb pramenily časté ztráty míče. Jistěji doskakující hráčky Rivasu trpělivě ukrajovaly z bodové ztráty a košem Henryové sekundu před přestávkou srovnaly skóre na 28:28.

Ztráta slibného náskoku se projevila po přestávce na výkonu Brňanek. Jejich herní signály proti zónové obraně nefungovaly a míč často končil v rukách soupeře. Pohyblivá Cruzová společně s pivotkou Henryovou a Kurašovovou pak zakončovaly rychlé protiútoky. Hráčky Madridu převzaly režii zápasu a získaly postupně až desetibodový náskok a taktickou hrou už nedaly domácím basketbalistkám šanci na zvrat.

"Špatný závěr prvního poločasu nás nerozhodil, ale postupně jsme odpadávaly. Vůbec nám nesedla po změně stran agresivní zónová obrana soupeře. Nedařila se nám střelba, to rozhodlo. V závěru nám ještě nešly útočné doskoky," konstatovala druhá nejlepší střelkyně Brna Tereza Pecková.

"Madrid nepodal žádný zázračný výkon. Tedy kromě Cruzové a Kurašovové, ostatní je pouze doplňovaly. My jsme ale nebyli schopni se v obraně s nimi vypořádat," posteskl si po utkání trenér Brňanek Jan Bobrovský. "Soupeř nás uskákal, což je tragické. Měli jsme výškovou převahu a nevyužili ji. V obraně by se to dalo snést, ale náš útok, to byla katastrofa," dodal Bobrovský.

BK IMOS Brno - Rivas Madrid 59:66

Nejvíce bodů: Abdiová 22, Pecková 12, Horáková, Ohldeová a Kašpárková po 6 - Cruzová 21, Kurašovová 17, Henryová 11. Rozhodčí: Cekov, Grigoras (oba Bulh.), Hjartarson (Švýc.). Fauly: 15:16. Trestné hody: 19/13 - 12/8. Trojky: 4:2. Diváci: 800.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články