Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Basketbalistky Brna doplatily na špatný start a podlehly Tarsu

Brno - Basketbalistky IMOSu Brno prohrály po katastrofálním začátku v šestém kole Euroligy s tureckým Tarsem 70:90. České vicemistryně si připsaly v pátém utkání čtvrtou porážku a jejich naděje na postup do play-off dostaly velmi vážnou trhlinu. Tarsus vyhrál poprvé v soutěži díky drtivému nástupu.

Utkání Brno - Tarsus
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brňanky nastoupily s viditelným respektem ze soupeřek, jimž odevzdávaly po nepřesných přihrávkách míče. Trápily se i v koncovce a se vzrůstajícím rozdílem ve skóre rychle klesalo jejich sebevědomí. Po první čtvrtině, kterou prohrály 6:28, působily Brňanky odevzdaně. "První poločas jsem viděl jako katastrofu. Těžko se už se zápasem dalo něco dělat. Po deseti minutách jsme prohrávali o dvacet bodů," posteskl si kouč Brňanek Jan Bobrovský.

"Měli jsme čtyři útoky a všechny byly ztracené. Naše hráčky si střílely, jak chtěly," uvedl kouč, který v poločase ještě prosil hráčky, aby zapnuly a něco s výsledkem udělaly. V týmu Tarsu hrály prim osmatřicetiletá Američanka Miltonová-Jonesová s o dva roky mladší Španělkou Valdemorovou, druhá nejproduktivnější hráčka Robinsonová do hry nezasáhla.

Obraz beznaděje se nepodařilo brněnským basketbalistkám příliš vylepšit ani ve druhé čtvrtině. Většina jejich akcí končila na nepřesném zakončení. Hráčky Tarsu sbíraly odražené míče a z rychlých sólových protiútoků snadno zvyšovaly náskok. Vystresované brněnské hráčky často neproměnily ani vyložené šance v podkošovém prostoru. Po změně stran sice Brňanky srovnaly krok, o výsledku už ale bylo rozhodnuto.

"Bohužel, kosmetická úprava výsledku přišla až v závěru. To už nejlepší hráčky Tarsusu nehrály," dodal Bobrovský. Střelecky se po změně stran dařilo Hejdové, která dala celkem 20 bodů, ale sama tým z bídy nevytáhla. "Náš výkon byl jedna velká tragédie. Od začátku nám zápas nesedl, jak v obraně, tak v útoku. Když získaly soupeřky náskok dvaceti bodů, tak se to těžko stahuje. Nám nešlo dnes vůbec nic," prohlásila Hejdová.

BK Brno - Tarsus 70:90 (6:28, 18:49, 41:67)

Nejvíce bodů: Hejdová 20, Abdiová 11, Jurčenková 10 - Miltonová-Jonesová 22, Doronová 16, Valdemorová a Jansoneová po 11. Rozhodčí: Mehandijev (Bul.), Sundič (Černá Hora), Williams (Wales). Trestné hody: 13/7 - 10/5. Fauly: 12:15. Trojky: 7:5. Diváci: 600.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články