Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Benda před losem čtvrtfinále: Máme tým na to, abychom Ligu mistrů vyhráli

Další fantastickou sezonu zažívají v Lize mistrů basketbalisté Nymburku. V osmifinálové fázi ovládli svou skupinu, společně s Tenerife mají nejlepší bilanci v celé soutěži a není proto divu, že jejich ambice jsou v letošním ročníku ještě vyšší než loni. Velezkušený pivot Petr Benda si dokonce myslí, že v silách českých šampionů je LM vyhrát.

"Po dosavadních výkonech v této sezoně si před sebe musíme klást velké cíle. Síla týmu je totiž obrovská," má jasno Benda.

I proto touží po boku spoluhráčů zlepšit umístění z loňského ročníku, v němž tažení Nymburku zastavilo ve čtvrtfinále AEK Atény. "Loni jsme přijeli do Řecka a nebyli moc rozkoukaní, ale letos chceme dosáhnout daleko většího úspěchu. Nechceme odehrát na závěrečném Final Eight jen jeden zápas," pokračoval Benda.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Basketbalisté Nymburku před Final Eight

Vzhledem k triumfu v osmifinálové skupině si Středočeši zajistili před pátečním losem pozici nasazeného mužstva a vyhnou se vítězům ostatních skupin - izraelskému Hapoelu Holon, španělskému Tenerife i ruskému Nižnímu Novgorodu.

Jméno čtvrtfinálového soupeře sice známo není, ale jisté je, že se jím stane francouzský Štrasburk s českým reprezentantem Jaromírem Bohačíkem, turecká Karsiyaka, nebo španělský obhájce titulu Burgos.

"Nejvíce bych si přál Štrasburk kvůli faktu, že za něj hraje náš bývalý spoluhráč, ale v hledáčku mám i Karsiyaku. Nejméně naopak Burgos."

Hruban už je fit, Obasohan se blíží k návratu

Závěrečný turnaj se bude hrát od 6. do 9. května. Několik basketbalistů Nymburku má proto relativně dostatek času na doléčení zranění.

"Všichni včetně mě se pomalu uzdravujeme. Vojtěch Hruban začne trénovat v úterý a jediný, kdo bude ještě nějakou dobu scházet, je Retin Obasohan. Do 14 dnů by ovšem mohl být zpět na palubovce a doufám, že nám ve Final Eight pomůže," zakončil Benda.         

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články