Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Basketbalisty čeká před kvalifikací přípravný turnaj v Německu

Čeští basketbalisté odjeli do Hamburku, kde budou ladit formu před pokračováním kvalifikace mistrovství světa. Na duely s Ruskem a v Bosně je má připravit turnaj, ve kterém nejprve změří síly se silnou Itálií a následně buď s domácím Německem, nebo Tureckem. Přímý přenos utkání Česko - Itálie sledujte v pátek od 17:30 exkluzivně na webu ctsport.cz.

Basketbalista Jaromír Bohačík
zdroj: ČTK/Šváb David

Turnaj je pro český tým o to důležitější, že tým se potřebuje sehrát se svými hvězdami Tomášem Satoranským a Janem Veselým.

"Jsem moc rád, že je tu máme, ale nesmíme zapomenout, že je to týmový sport. Oni sami dva nic nevyhrají. Musíme vytvořit jeden vítězný tým. Musíme klukům ukázat, co jsme hráli dosud, a začlenit je do toho. Proto přípravné zápasy jsou hodně důležité. Nezáleží mi ani tak na výsledku jako na souhře," řekl trenér Ronen Ginzburg.

Do Hamburku odjelo 13 hráčů. Zatím stále chybí další opora Ondřej Balvín, který by se měl připojit až po turnaji, pokud doléčí zranění.

Zápas s Itálií bude prestižní zejména pro Patrika Audu, který příští sezonu odehraje právě na Apeninském poloostrově, kde už zakončil minulý ročník v barvách Avellina. Nyní je hráčem Pistoie.

"Jeden ze spoluhráčů z Avellina Ariel Filloy dokonce hraje za reprezentaci, tak se tam spolu uvidíme. Bude to speciální zápas," řekl Auda. Jan Veselý se zase potká se spoluhráči z Fenerbahce Luigim Datomem a Nicolou Mellim.

Češi se s Itálií utkali naposledy v roce 2016 a tehdy na jejím hřišti jasně prohráli 48:78. Na mistrovství Evropy v roce 2015 Italům podlehli 70:85.

"Každý přípravný zápas nám něco dá. Proti těžším soupeřům uvidíme, jak na tom jsme, a budeme mít ještě nějaký čas do oficiálního zápasu, abychom viděli, co můžeme změnit. Kdybychom hráli s lehčím soupeřem, kterého bychom lehce porazili, nedalo by nám to tolik jako zápas proti Itálii," míní Auda.

Nominace basketbalové reprezentace na turnaj v Hamburku:

rozehrávači: Tomáš Satoranský (Washington/NBA), Jakub Šiřina (Opava), Tomáš Vyoral (Nymburk)

křídla: Jaromír Bohačík, Vojtěch Hruban, Pavel Pumprla (všichni Nymburk), Lukáš Palyza (Olomoucko), Blake Schilb (Chalons-Reims/Fr.), Petr Šafarčík (Kolín)

pivoti: Patrik Auda (Pistoia/It.), Martin Kříž, Martin Peterka (oba Nymburk), Jan Veselý (Fenerbahce/Tur.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články