Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šance na postup je velká, prohlásil navrátilec Veselý

Ve vynikající náladě s touhou dotáhnout dobře rozehranou kvalifikaci do zdárného konce se na prvním tréninku basketbalové reprezentace objevil Jan Veselý. Po dvouleté pauze v národním týmu je rád, že si zase může zahrát s kvalitní partou spoluhráčů v čele s Tomášem Satoranským. Věří, že společně pomohou mužstvu k historickému úspěchu v podobě postupu na mistrovství světa.

Utkání Česko - Tunisko
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Natěšení je tam velké. Pokaždé, když se Satym a klukama hrajeme spolu, je to super. Moc se na to těším. Vždyť máme velkou šanci udělat velký úspěch," řekl Veselý po prvním tréninku s reprezentací, ke které se připojil o víkendu.

Loňský evropský šampionát vynechal stejně jako červnový závěr první fáze kvalifikace. Hlavním důvodem byly zdravotní potíže spojené s únavou. "Během červnového okna jsem měl menší zranění a byl jsem hodně unavený, takže převládl pocit vykašlat se na basket a doléčit se. Teď jsem zdravý a připravený. Vždycky, když to jde, se snažím připojit," uvedl pivot Fenerbahce Istanbul, s nímž byl třikrát po sobě ve finále Euroligy.

Ačkoli Euroliga a FIBA jako pořadatel kvalifikace jsou v termínové válce, a velké množství hráčů tím pádem nemá možnost reprezentovat svou zemi, Veselému vedení tureckého velkoklubu nedělalo potíže. "Euroliga a FIBA to mezi sebou nějak mají, ale to je mi jedno. Já se bavil s trenérem (Željkem Obradovičem) a ten mi řekl, ať si dělám, co chci. Že jestli chci jet, tak ať jedu. Tím, že není rozehraná sezona, tak žádný problém nebyl. Ale pro další dvě okna během sezony už to nevypadá reálně. Děláme, co můžeme, abychom se připojili k nároďáku. Kdy můžeme, ale nejsme roboti," dodal.

Fanoušci tak budou mít jedinečnou možnost vidět 13. září v duelu s Ruskem český tým v nejsilnějším složení. A tuto šanci se budou snažit hráči využít k výhře nad favoritem, která by výrazně přiblížila reprezentaci šampionátu.

"Šance na postup je velká. Já sám budu chtít pomoct jakoukoli rolí, kterou mi trenér dá. Jsme tu všichni nastavení tak, že uděláme všechno, abychom se na mistrovství dostali. Je to velká scéna, hrají tam nejlepší hráči světa, není to jen Eurobasket, takže chuť se tam dostat je velká," připustil Veselý.

Věří, že i po delší pauze se s týmem rychle sehraje. "To je otázka dnešního večera a tréninku, než se do toho dostanu a bude to v pohodě. V té první fázi měli kluci ještě méně tréninků. Přijeli ze sezony, sešli se, udělali pár tréninků a hráli, takže v tomhle problém není. My se tady v podstatě všichni známe. Víme, co od sebe očekávat," dodal osmadvacetiletý pivot.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý: Na nároďák jsem se těšil, kluci kvalifikaci dobře rozehráli

Sehraje klíčovou roli domácí prostředí?

Pomoci mu mají i dvě přípravná utkání na turnaji v Hamburku s Itálií a Německem, či Tureckem. "Nehrál jsem dva měsíce zápas, takže se těším. Věřím, že budeme dobře připravení na Rusko. Rusové jsou sami o sobě silný tým a nebudeme favorité. Ale hrajeme doma a ta šance tam je. Doufám, že nás fanoušci podpoří a dají nám sílu, abychom odehráli co nejlepší duel," přál si Veselý.

Sám k tomu bude chtít přispět svou emotivností a schopností pobláznit spoluhráče. "V každém týmu, ve kterém hraju, se snažím je takhle vyhecovat svojí hrou. Celou svoji kariéru to tak dělám a týmu to ve většině případů pomáhá. Doufám, že kluky taky tady zblbnu a půjdou do toho jako já," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články