Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Atmosféra na Eurobasketu? Takový blázinec jsem nečekal, vzpomíná Hruban

Vrcholem basketbalové sezony i úspěšné generace českých hráčů byl zářijový Eurobasket v Praze. Jak ho prožíval kapitán Vojtěch Hruban? "Nechtěli jsme skončit ve skupině čtvrtí," připomíná letní posila celku London Lions následné osmifinále s favorizovaným Řeckem.

Atmosféra na zářijovém ME byla podle něj naprosto vynikající. "Až takový blázinec jsem nečekal. Lidi se tím mistrovstvím bavili, dostávali jsme kvantum zpětné vazby."

Bylo podle něj vidět, že fanoušci prožívají zápasy s českými hráči. "Bylo to moc pěkné a něco, na co budu vzpomínat do konce života. Vyprodat O2 arénu je něco, na co by si nikdo z nás před pěti, deseti lety netroufnul," říká Hruban v rozhovoru pro ČT sport.

Řekové oplatili nároďáku loňskou porážku z finále olympijské kvalifikace v kanadské Victorii 72:97. "Řecko má výborný tým a my do toho utkání šli se strategií, že necháme střílet, a uvidíme, co se stane. Půl hodiny nám to vycházelo, pak jsme se museli trochu přeorientovat a pak už to bylo padesát na padesát," vzpomíná Hruban.

"Bylo to z naší strany docela slušné, ale mistrovství se tam nelámalo. Měli jsme hrát s jiným týmem a vypadalo by to jinak," dodává v pořadu Sport 2022.

Je nám líto, video expirovalo.
Vojtěch Hruban

Jak bude na Eurpobasket vzpomínat? "Byl to úplně krásný zážitek. Hrozně jsme si to užili a dokázali jsme se zvednout a zakončit to na pozitivní notě. Napořád mi tam bude vzadu hlodat myšlenka, kdyby Šaty špatně nešlápnul v Hamburku a kluci nelehli s virózou. Ale tak to někdy chodí," tvrdí Hruban.

Někdejší dlouholetý hráč USK a Nymburka v létě odešel do Londýna, přitom řešil i nabídky Hapoelu Jeruzalém a Neapole. "Byla to taková poslední šance. Říkal jsem si, že tu kariéru v Nymburce dokončím, ale pak jsme se na pokračování nedohodli. Já měl o budoucnosti týmu jiné představy. Rozešli jsme se v dobrém a Londýn pro mě byla velmi zajímavá destinace."

Jeho novou štací jsou londýnští Lions. "Byla to jedna z věcí, které mě na tom táhly. Líbila se mi myšlenka, že to bude něco nového, neokoukaného. Jsme takoví průkopníci, je to hezký, co se děje, je to nový a neokoukaný. Jsem překvapen, že ty návštěvy jsou docela velké. Basket je v Británii druhý nejpopulárnější sport. Jde to zatím docela dobře."

Že nešel ven dříve? Nelituje. "Ta možnost do Londýna se otevřela až teď. Jinak by to bylo úplně jiné, tak to chodí, vybral jsem si to a litovat toho určitě nebudu." Působí poblíž stadionu fotbalového West Hamu a už se těší, až si na něj zajde.

A taky by byl rád, kdyby nastupující generaci ta současná v budoucnu alespoň vhodně doplňovala. "Ale záleží na chuti a na tom, zda se dokážeme sejít. Ty letní pauzy začíná být těžší a těžší přeskakovat," přiznává.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články