Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Hruban: Nejhorší zápas v útoku za dlouhou dobu. Příležitost by teď měli dostat mladí

Nejhorší střelecký výkon za velmi dlouhou dobu mohl podle kapitána Vojtěcha Hrubana za porážku s Černou Horou, která českým basketbalistům vzala naději na postup na mistrovství světa. Ve zbytku kvalifikace by teď zkušený lídr dal šanci mladým hráčům. Přímý přenos utkání Maďarsko - Česko sledujte v pondělí od 17:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští basketbalisté podlehli Černé Hoře

Češi v Pardubicích prohráli 56:65 a na šampionátu, který příští rok přivítá Japonsko, Filipíny a Indonésie, nedostanou šanci navázat na senzační šesté místo z mistrovství světa v roce 2019.

"Stoprocentně to byl v útoku nejhorší zápas za dlouhou dobu. Dobrou střelu neměl v podstatě nikdo. Nebyl nikdo, o koho bychom se mohli opřít, mnou počínaje," řekl Hruban.

Černá Hora sice v úvodu zápasu přišla kvůli zranění o největší hvězdu Kendricka Perryho, a i když to podle Hrubana domácímu výběru pomohlo, plně toho využít nedokázal.

"Dostali jsme jen 65 bodů, což není špatné, s tím by se mělo vyhrávat. Soupeřova hra potom nebyla plynulá, neměli vyloženého střelce, jenže my byli totálně marní z dálky," uvedl Hruban.

Třiatřicetiletý Hruban patří ke stárnoucímu jádru týmu, které se před třemi lety na šampionátu postaralo o historický výsledek. Podle hráče londýnských Lions by to ale nemusel být konec jedné velké éry.

"Uvidíme, v jaké sestavě se zase sejdeme. Bude záležet na zdraví, obměna už probíhá, ale možná se ještě zkusíme dát dohromady na poslední turnaj," prohlásil Hruban.

Nyní by ale podle něj ve zbytku kvalifikace měli dostat šanci mladší hráči. "Tři zápasy před koncem jsme bez šance. Mladí kluci si minuty zaslouží a je potřeba, aby je dostali, protože jsou budoucnost reprezentace," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články