Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Větrnou loterii čeští baseballisté nezvládli, Italové jim nadělili devět homerunů

Ve čtvrtém utkání na turnaji Super 6 v nizozemském Hoofddorpu si česká baseballová reprezentace připsala třetí porážku. Po čtvrtečním vítězství nad Belgií se musela sklonit před Itálií, konkrétně po výsledku 10:25. Duel s bronzovým týmem z předloňského mistrovství Evropy byl předčasně ukončen už po páté směně.

Čeští baseballisté
zdroj: Česká baseballová asociace autor: Jan Beneš

Italové odpálili devět homerunů, Češi dva, přičemž Jakubu Malíkovi se povedl tzv. grandslam - homerun při plně obsazených metách.

Zápas ale ovlivnil silný vítr. "Dnes byly nestandardní podmínky, na které nejsme zvyklí, i když tady hrajeme už tři dny. Jakmile to silovější pálkaři odpálí jen trošku dál, tak je to za plot," řekl trenér Michal Müller.

"Bavili jsme se s klukama, že tohle jsme ještě nezažili. Na jednu stranu je pozitivní, že dokážeme dát tolik bodů takhle silným týmům. Soupeř dal devět homerunů, takže nadhazovačsky to bylo trochu slabší. Nicméně si myslím si, že nebýt silného větru, půlka by jich nespadla," uvedl český kouč k divokému skóre.

Čeští baseballisté zakončí turnaj střetnutím proti Německu, jež dosud nevyhrálo. "Věřím, že zítra na Německo vlítnem. Nic se neděje, že jsme dnes prohráli. Celý turnaj bereme jako přípravu. Chceme vyzkoušet kluky a vidět, na co mají. Itálie dnes byla jinde. Měla jen tři hráče, kteří byli na minulém ME, takže zase posílila, a bylo to vidět," dodal Müller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články