Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Závěrečný finiš baseballistů přišel pozdě, softbalistky po letech vyhrály nad Italkami

České softbalistky načaly turnaj Super 6 v nizozemském Hoofddorpu cenným vítězstvím nad Italkami 3:2. Soupeřky z jihu Evropy porazily poprvé po pěti letech. Naposledy se to českým hráčkám povedlo ve čtvrtfinálové skupině na mistrovství Evropy v Praze 2013. Blízko senzace byli čeští baseballisté proti Nizozemsku, ale mohutný finiš v závěru utkání na vyrovnání nestačil a favorit vyhrál těsně 7:6. Přímé přenosy dalších zápasů sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz. Softbalistky nastoupí proti Rusku od 10:30, baseballisty čeká duel se Španělskem od 15 hodin.

Utkání Česko – Nizozemsko
zdroj: Jan Beneš

"Pocit super. Od prvního inningu jsme musely makat na sto padesát procent, aby to takhle dopadlo," uvedla Sabina Borecká.

Češky využily silného větru a šly do vedení hned v první směně. Jihoevropanky navzdory skvělé práci nadhazovačky Veroniky Peckové stačily vyrovnat, ale v předposlední části si Češky vytvořily rozhodující dvoubodový náskok, který už stačily Italky jen korigovat. 

Ohlasy Sabiny Borecké po utkání s Itálií:

Setkání elitních evropských týmů je součástí příprav na příští rok, kdy začne boj o olympiádu v Tokiu 2020. Do kvalifikace projde pět týmů z mistrovství Evropy, které se koná příští rok, a právě na Super 6 naráží české hráčky na své největší sokyně. Dalšími soupeřkami českého týmu budou ve středu od 10:30 Rusky.

Baseballisté dotahovali manko, nakonec ale s Nizozemskem padli

Těsný zápas odehráli také čeští baseballisté. Ačkoli po sedmi směnách prohrávali už 1:7, zbraně nesložili a v závěru sahali po srovnání. V osmém inningu se začaly dít pořádné věci. Nejprve snížili Češi po odpalu Martina Schneidera. Po úspěšném hitu Přemka Chrousta doběhla na domácí metu dvojice jeho spoluhráčů a rázem byl stav 4:7.

Po dvou krátkých odpalech Jakuba Hajtmara a Petra Zýmy navíc upravili outsideři utkání dokonce na rozdíl jediného bodu. Češi pak sice přečkali nizozemskou dohrávku osmé hry, ale v deváté se jim už skórovat nepovedlo, a tak prohráli těsně 6:7.

"Byli jsme opravdu velice blízko, což nás zamrzí. Hráli jsme ale dobře," hodnotil Daniel Vavruša, který v utkání nastoupil na první metě. "Bylo neuvěřitelné, jak jsme se dokázali dostat zpátky do hry. Opravdu boží," dodal Vavruša. V dalším duelu se Češi pokusí porazit Španělsko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články