Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Softbalistky otočily zápas s Ruskem a porazily Řecko, baseballisté nestačili na Španělsko

České softbalistky uspěly na turnaji Super 6 ve druhém i třetím vystoupení. Po úterní výhře nad Itálií 3:2 porazily těsným rozdílem 5:4 také reprezentantky Ruska a odpoledne si v dalším dramatu poradily s dotírajícími Řekyněmi 6:5. Čeští baseballisté naopak nestačili na Španělsko, podlehli mu 7:12 a po úterní porážce od domácího výběru 6:7 stále čekají v soutěži nejlepších evropských týmů na vítězství.

Rusky do zápasu vlétly, když hned v první směně zaznamenaly tři body. Češky se však nepoložily a postupně vývoj zápasu otočily ve svůj prospěch. "Dobře odpálily, udělaly jsme nějakou chybičku a měly tři body. Chvíli jsme pak nepálily, ale pořád jsme si věřily, že to dotáhneme," řekla k nepovedenému úvodu Lucie Halakucová.

V sedmé směně ruské hráčky dokázaly snížit běženým homerunem, ale to bylo z jejich pohledu vše. Nadhazovačka Veronika Pecková, která dnes slaví dvaadvacáté narozeniny, zkušenou dohrávkou dotáhla tým k vítězství.

Utkání s Řeckem měly české softbalistky po většinu času pod kontrolou. Zápas výborně rozjely a po druhé směně svítilo na tabuli skóre 6:1. Soupeřky poté dotáhly na rozdíl bodu a po Martině Bláhové a Veronice Burianové jistila výhru Pecková. 

"Bylo to zase dramatické až do konce, očividně máme rády zápasy o bod až do osmé směny," podotkla s úsměvem Veronika Klimplová. "Asi jsme trošku polevily," dodala. Závěr už si ale české hráčky pohlídaly a udržely třetí vítězství na turnaji.

Zápasy komplikoval silný vítr. "Musela jsem trochu upravit postavení před nadhozem, abych měla větší stabilitu a vítr mi neubíral sílu," uvedla Pecková.

Dalšími soupeřkami českého týmu budou ve čtvrtek od 13:00 Britky, rovněž v přímém přenosu webu ctsport.cz.

Baseballisté po třech směnách prohrávali vysoko 1:8. Španělé se opírali do nadhozů Jana Nováka a chytač Blake Ochoa odpálil v první směně grandslam, čtyřbodový homerun. "Hodně to ovlivnilo celé utkání," řekl Jakub Malík, který ve druhé směně dal homerun. "Dal mi to na střed a sedlo mi to parádně."

V sedmé směně se reprezentantům povedlo i díky tříbodovovému homerunu Tomáše Junce udělat čtyři body, ale na zvrat to nestačilo. "Ukázali jsme, že máme tlak na pálce, ale je třeba je držet zkrátka od začátku zápasu," prohlásil Malík.

První výhru zkusí baseballisté vybojovat ve čtvrtek proti Belgii, která má na kontě rovněž dvě prohry.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články