Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

V Praze odhalili nové logo Plážových her. Za dva roky je hostí San Diego

Už za necelé dva roky budou mít svou světovou premiéru Plážové hry. Projekt Asociace národních olympijských výborů (ANOC), která právě v těchto dnech zasedá v Praze, bude zahrnovat 17 disciplín v 15 sportech. V dějišti valného shromáždění organizátoři odkryli nové logo akce, kterou bude hostit americké San Diego.

Plážové hry v San Diegu
zdroj: Youtube/ANOC Beach Games

"Není lepší místo. Lidé, kteří se přijedou podívat, najdou vše, co potřebují. A to hlavně klid a pohodu, které k plážovým sportům neodmyslitelně patří," prohlásil ředitel organizačního výboru Vincent Mudd.

Hry mají cílit na mladé publikum, šanci dostanou proto progresivní odvětví, která přitahují hlavně mladší generaci. "Všechny sporty ještě nejsou potvrzené, ale určitě budou zařazeny beachvolejbal 4 na 4, skateboarding, basketbal 3 na 3, plážový tenis nebo třeba surfování na krátkém prkně," uvedl Mudd.

"Sport by se měl přiblížit všem a k tomu patří i tyto pro někoho neobvyklé sporty. Měla by být šance rozvíjet neolympijské sporty. Třeba plážová házená se v Asii hraje na vrcholné úrovni a díky Plážovým hrám ji mohou objevit i ostatní, hlavně mládež," zdůraznil Mudd.

Nápad podporuje i předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. "Vychází se z toho, že po turistické sezoně je ještě relativně teplo, spousta ubytovacích kapacit a volné pláže a celá řada sportů vznikla na plážích," vysvětlil.

zdroj: ANOC World Beach Games

Motivace pro lezce Ondru?

Ač budou na programu především sporty, které vznikly v bezprostřední blízkosti moře, vnitrozemská Česká republika nebude bez šance. "Určitě budeme usilovat o to, abychom tam dali své sportovce. Mezi vybranými sporty je například bouldering, a my máme patrně nejlepšího lezce na světě. Pevně doufáme, že pro Adama Ondru to bude motivace," zdůraznil Kejval.

Organizátoři pracují na premiérovém projektu od roku 2015. Původně se měly konat už letos, ale byly posunuty na říjen 2019. Na Mission Beach v San Diegu by se mělo během šesti dní představit na 1300 sportovců z celého světa.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články