Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Soupeřit s dědou? To budu muset ještě trénovat, říká Ledecká

Praha - Snowboardistka Ester Ledecká si z březnového juniorského mistrovství světa přivezla dvě zlaté medaile. Po vítězství v paralelním obřím slalomu excelovala nečekaně i v paralelním slalomu. Nadějná a mnohostranná sportovkyně na sebe v chatu webu ČT sport prozradila, že jejím vzorem je Bode Miller. A mimo jiné také to, že kdyby nezačala s lyžováním a snowboardem, klidně mohla hrát hokej.

Ester Ledecká
zdroj: ČT sport

Ledecká na juniorském mistrovství světa upozornila na disciplíny, které český fanoušek zimních sportů není příliš zvyklý sledovat. Svými výkony překvapila nejen sebe. "Nejdřív jsem tomu nedokázala uvěřit, protože jsem se připravila na úplně jiný výsledek. Pocity moc nedokážu popsat, ale jak říká Bode Miller, nejkrásnější je těsně před tím, než projedete cílem," svěřila se.

K lyžím a snowboardu přirostla nedlouho poté, co se vůbec naučila chodit. Překvapivě však přiznala, že prkno z počátku neměla ráda. "Poprvé jsem si stoupla na snowboard, když mi bylo pět. Nenáviděla jsem to, pořád jsem padala, ale vydržela jsem kvůli bratrovi, který jezdil skvěle. Chtěla jsem se mu vyrovnat," vzpomněla svého sourozence.

Ester Ledecká
zdroj: Z archivu Ester Ledecké

Navíc mnoho nechybělo a Ledecká se mohla věnovat sportu sice také zimnímu, jinak ale naprosto odlišnému. "Hrála jsem hokej asi do pěti let, kdybych nezačala lyžovat, hrála bych ho dodnes. Na hokej ale chodím s dědou a poznáte mě podle jeho dresu. Vždycky fandím v něm," vzpomněla dalšího slavného rodinného příslušníka – výborného hokejového útočníka Jana Klapáče.

S dědečkem z matčiny strany však v počtu medailí zatím soutěžit nehodlá. Aby se mu vyrovnala, má ještě co dělat. "Děda je prostě nejlepší. Abych s ním mohla soupeřit v počtu nasbíraných medailí, musím ještě pořádně trénovat," usmívala se.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články