Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ledecká má nakročeno do Soči, ale lyží se dál nevzdává

Praha - Ve snowboardingu už je dvojnásobnou juniorskou mistryní světa, Ester Ledecká se ale stále nechce vzdát ani sjezdového lyžování. I v něm už totiž prokázala velký talent. V dosavadním průběhu sezony dala přednost prknu, aby se přiblížila účasti na olympijských hrách v Soči, v jejím závěru už ale cítí "absťák" a chce se přepnout opět na alpské disciplíny.

Ester Ledecká
zdroj: Isifa

Ledecká již definitivně potvrdila, že v ní třímá obrovský talent českého snowboardingu. V tureckém Erzurumu senzačně vyhrála na světovém šampionátu juniorů paralelní obří slalom i slalom. "Byl to pro mě sen. Vůbec jsem nechápala, co se stalo. Hrozně mě to bavilo, skvěle jsem si to užila," uvedla.

Čistá hlava, minimum stresu na startu, plno dalších koníčků i "zábava" v podobě závodění na sjezdových lyžích. To jsou devizy Ledecké, jež je jednou z trojice českých dam, které povýšily snowboarding na elitní českou disciplínu rok před OH v Soči.

Ester Ledecká
zdroj: Isifa

Snowboardcrossařka Eva Samková je dokonce trojnásobnou juniorskou mistryní světa a freestylistka Šárka Pančochová vyhrála letošní World Snowboard Tour. Pančochové se vyhýbají zranění a drobná dívka i díky tomu prožívá životní zimu. Ve slopestylu byla druhá na X-Games.

Fakt, že letos nemusí řešit zdravotní problémy, označila za hlavní krok k úspěšné sezoně. "Mohla jsem se naučit nové triky, jsem stabilnější a víc si věřím. Můžu jezdit všechny závody a tím získávám větší zkušenosti," řekla Pančochová.

Jako jediná ze špičky se snaží kombinovat slopestyle a tradiční U-rampu. Proto třeba bývá na závodech šest dnů v zápřahu. "Je to hodně náročné na koncentraci i fyzičku a v závěru už bývám docela hotová. Ale v obou disciplínách se zlepšuji a snažím dostat na olympiádu, i když to ubírá hodně sil," řekla Pančochová.

Šárka Pančochová
zdroj: Isifa

Ledecká má nakročeno do Soči, ale svou formu ještě musí v příští sezoně potvrdit. "Tuto sezonu jsem upřednostnila prkno kvůli nominaci na Soči a jsem ráda, že mi to lidé z úseku alpského lyžování umožnili. Teď to budu zkoušet dohnat," slíbila.

Stále nechce jedno z odvětví preferovat. Nevylučuje, že by ráda na olympiádě někdy jela i na sjezdových lyžích. "Je to ještě daleko, do Soči se to určitě nepodaří. Nevím, jestli to jde obojí dělat na vrcholové úrovni, ale budu to zkoušet do té doby, co to půjde."

Je nám líto, video expirovalo.
Ledecká se věnuje i sjezdovému lyžování
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články