Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ledecká září – jen dva dny a je dvojnásobnou juniorskou šampionkou

Erzurum (Turecko) - Česká snowboardistka Ester Ledecká získala druhý titul juniorské mistryně světa. V tureckém Erzurumu po triumfu ve středečním obřím slalomu triumfovala i v paralelním slalomu.

Ester Ledecká
zdroj: Isifa/VLP autor: Martin Bergman

"Druhé vítězství bylo skutečně velkým překvapením. Jak pro mě, tak zřejmě i pro soupeřky," řekla sedmnáctiletá závodnice na webu sport-invest.cz. "Bylo to rozhodně zajímavější, napínavější a trochu odlišné než ve středu," dodala.

V kvalifikaci zajela Ledecká čtvrtý čas. "Ale pak jsem se stále zlepšovala a nakonec z toho bylo konečné vítězství. Takže určitě to bylo větší překvapení," radovala se snowboardistka, dcera zpěváka Janka Ledeckého.

Ve finále Ledecká porazila Němku Cheyenne Lochovou, bronz získala Ruska Natalja Sobolevová. Soutěž juniorů vyhrál Němec Stefan Baumeister.

Do slalomu šla Ledecká po vítězství v paralelním obřím slalomu bez nervů a bez tlaku. "Další závod po vítězství je vždy příjemný. A tak jsem jezdila s čistou hlavou, a čím dále jsem byla, tím se mi jezdilo lépe. Vlastně to byl krásný závod," řekla.

Měla radost, že její úspěchy vzbudily velkou pozornost. Brala to ale jako vítězství celého svého týmu. "Cítím zde velkou podporu celého týmu - poděkovat musím tátovi Jankovi, stejně jako servismanovi Sváťovi Kovářovi. Mám skvělé zázemí, výhry patří i všem okolo," podotkla jezdkyně, kombinující snowboardy a lyže.

Z Turecka se Ledecká přesune do švýcarské Arosy, kde se v neděli postaví na start světového poháru. "Jedeme obří slalom. Teprve pak se vracím do Prahy," řekla.

Výsledky paralelního slalomu na juniorském MS ve snowboardingu

Junioři: 1. Baumeister (Něm.), 2. Kolegov (Rus.), 3. Trahan (Kan.).

Juniorky: 1. Ledecká (ČR), 2. Lochová (Něm.), 3. Sobolevová (Rus.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články