Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hokejbaloví mistři Česka a Slovenska se v Kladně střetnou o superpohár

Kladno - V sobotu se na kladenském stadionu střetnou zástupci dvou nejúspěšnějších hokejbalových zemí současnosti. Rytíři z Nitry si bitvu o superpohár zopakují do třetice - v předchozích dvou letech byla jejich soupeřem Vlašim. "Jde o oslavu hokejbalu, setkají se současní mistři lídrů světového hokejbalu, poslední tři mistrovství světa skončila výhoru českého nebo slovenského národního týmu," říká předseda Českomoravského hokejbalového svazu Josef Kozel.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Šéf českého hokejbalu Josef Kozel

Superpohár začíná o šesté odpolední, nicméně diváci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, který začíná mnohem dříve. "Letos jsme se poprvé odvážili posunout děj celého dne k mládeži. Jednotliví mistři obou zemí se střetnou postupně od přípravky až po dorostenecké mládeže," popisuje.

Českého zástupce v superpoháru trénuje, stejně jako národní tým, Drahomír Kadlec. Zanedlouho devětačtyřicetiletý trenér dovedl české hokejbalisty k titulu světových šampionů v roce 2011 v Bratislavě. O dva roky později, na loňském mistrovství světa v Saint John's na kanadském ostrově Newfoundland, musel Kadlec na střídačce národního týmu skousnout finálovou porážku právě od Slovenska.

Letos na jaře si už zase užíval mistrovské oslavy - v extralize po jasné finálové výhře Kladna nad Pardubicemi. Hráči kladenského klubu tvořili na posledním mistrovství světa základ především defenzivních řad reprezentačního výběru, který chce na příštím šampionátu ve Švýcarsku pokračovat ve veleúspěšném období.  

Propojení reprezentace a mistrovského týmu v osobě trenéra Kadlece funguje dle Kozla velice dobře. "Tři finále za sebou jsou velkou vizitkou. Drahomír Kadlec je v hokejbalovém světě obrovskou osobností, je uznávanou autoritou napříč všemi kluby v České republice," chválí hokejového mistra světa z roku 1996 předseda svazu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články