Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlatý hattrick nevyšel, přesto je kouč hokejbalistů spokojen

St. John's (Kanada) – Chyběl jeden krok a čeští hokejbalisté se mohli radovat ze zisku třetího světového titulu v řadě. Proti byli Slováci, přesto kouč národního týmu Drahomír Kadlec byl po zisku stříbra s vystoupením spokojen. Hokejový světový šampion z roku 1996 věří, že český tým má na čem stavět. Za dva roky se bude hrát další MS ve švýcarském Zugu.

Hokejbal Česko - Slovensko
zdroj: ČTK autor: Miroslav Földeši

"Jeli jsme pro medaili. Byli jsme krůček od titulu, ale medaili vezeme. To mužstvo bylo poskládané dobře, byli tam mladí hráči i zkušení. Vyhrát může jen jeden a byli to Slováci," řekl Kadlec serveru hokejbal.cz po nedělní finálové porážce 1:2.

Český tým v semifinále zdolal Kanadu 5:1, ale na Slovensko nestačil. "Předvedli jsme parádní výkon s Kanadou, finále se nám tolik nepovedlo. Je nutné si uvědomit, že půlka týmu je tu nově, což jsou věci, které sehrají roli. S výkonem jsem spokojený a opravdu je na čem stavět," uvedl Kadlec.

Češi se Slovenskem po dvou třetinách prohrávali 0:2 a ztrátu už nedokázali smazat. "Rozdíl byl v tom, že Slováci chtěli víc. Hráli první dvě třetiny lépe. Nedokázali jsme se odrazit od utkání s Kanadou. Třetí třetina už byla z naší strany daleko lepší, ale zase jsme dohrávali jen na pár hráčů, protože se nám tam nabalovala zranění. To bylo klíčové," prohlásil trenér.

"Dneska byli lepší ve všem. Byli důraznější, byli dřív u balonu. Zasloužili si to víc," shrnul mistr světa z let 2009 a 2011 Jan Pospíšil.

"Byl to velmi dobrý turnaj. Jako první jsme porazili Kanadu na jejím území. Dneska nám chyběl krůček," doplnil gólman Lukáš Hecko. Spolu s obráncem Tomášem Kudelou byli zvoleni nejlepšími hráči na svých postech. Do All Star týmu se dostal útočník Jan Bacovský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články