Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Patriots zažehnali krizi destrukcí Miami, Vinatieri trefil rekordní kop

Nikdy neodepisujte Patriots. Jedno ze základních pravidel současné NFL opět ukázalo svou platnost. Pats se po dvou předchozích porážkách vzpamatovali, vymazali dosud neporažené Miami ze hřiště a jasnou výhrou 38:7 ukázali, kdo že to bude i letos AFC East vládnout. Pomalu pohasíná také hvězda jiného celku z Floridy, Tampa Bay po těsné domácí porážce s Pittsburghem utrpěla debakl v Chicagu 10:48. Na čele konferencí se tak osamostatnili dosud neporažení RA Rams, respektive Kansas City. Chiefs ovšem ještě čeká pondělní noční dohrávka v Denveru.

Radost hráčů New England Patriots
zdroj: USA Today Sports autor: David Butler II

New England – Miami 38:7

Dolphins sice poprvé od roku 2013 vyhráli první tři zápasy sezony, pro řadu odborníků ale jejich výsledky úplně neodpovídaly výkonům. A na Gillette Stadium, kde Miami nevyhrálo už deset let, se to projevilo naplno. Od druhé čtvrtiny útok hostů prakticky neexistoval, Patriots už do poločasu skórovali tři touchdowny a bylo po zápase.

Dolphins naprosto nefungovala zejména běhová hra, jen domácí running back Sony Michel toho naběhal skoro dvakrát tolik než celé Miami dohromady. Právě Michel a jeho kolega James White těžili z výborné práce ofenzivní linie, posouvali útok Patriots po hřišti a Tom Brady tak tentokrát nepotřeboval ani pomoc svého oblíbence Roba Gronkowskiho, který navíc zápas kvůli zraněnému kotníku nedohrál.

Rob Gronkowski
zdroj: USA Today Sports autor: Kevin Hoffman

Chicago – Tampa 48:10

"Každého, kdo byl dneska na hřišti, bychom měli vyhodit, a mě v první řadě." Hlavní kouč Tampy Dirk Koetter si při hodnocení představení svého týmu na hřišti Chicaga nebral servítky. Buccaneers po nadějném začátku sezony prohráli podruhé za sebou a jejich hru mírně pozvedl až návrat Jameise Winstona na pozici quarterbacka v druhém poločase. Záskok Ryana Fitzpatricka tak nejspíš zůstane opravdu jen záskokem, byť ještě před dvěma týdny to vypadalo úplně jinak.

Po zápase se ale nejvíce mluvilo o výkonu jejich kolegy na druhé straně. Mitchell Trubisky zejména v prvních dvou čtvrtinách rozebíral obranu Pirátů na prvočinitele a nasměroval pět bodových přihrávek na pět různých receiverů. Více než pět pasových touchdownů za poločas zaznamenal za posledních 25 let jen Aaron Rodgers, shodou okolností před čtyřmi lety proti Bears.

Mitchell Trubisky
zdroj: USA Today Sports autor: Quinn Harris

Oakland – Cleveland 45:42 v prodloužení

Hned tři dramatické zápasy dospěly do prodloužení. Oakland na čtvrtý pokus zabral, když přetlačil Cleveland 45:42 v prodloužení zejména zásluhou Dereka Carra, který naházel 437 yardů a 4 touchdowny. Domácí záhy vedli po potrestané ztrátě míče Bakera Mayfielda, Browns ale ještě do poločasu skóre otočili a ve třetí čtvrtině vedli dokonce o 14 bodů.

V bláznivém zápase následovala dvacetibodová smršť Raiders, přesto museli domácí nakonec zachraňovat prodloužení až dvoubodovou konverzí Jordyho Nelsona půl minuty před koncem. V nastavené desetiminutovce rozhodl o první výhře Jona Grudena po návratu na lavičku Oaklandu kopáč Matt MacCrane.

Indianapolis – Houston 34:37 v prodloužení

První výhru si připsal i Houston, když v divizním duelu uspěl na hřišti Indianapolis. Colts naprosto nefunguje běhová hra, tentokrát vyprodukovala pouhých 41 yardů, což na druhé straně zvládl quarterback Deshaun Watson sám. Ani monstrózní představení Andrewa Lucka se 464 naházenými yardy a 4 touchdowny tak Indy k úspěchu nestačilo.

Colts většinu času prohrávali, přesto jim spolupráce Lucka se skórujícím Nyheimem Hinesem a dvoubodová konverze Chestera Rodgerse zajistily alespoň prodloužení. V něm domácí dokonce vedli a po vyrovnání Texans měli v poslední minutě míč v držení, o šišku ale přišli a Houston si ještě stačil připravit pozici pro vítězný kop.

Jedinou útěchou pro Indianapolis budiž, že právě v tomto zápase překonal legendární kicker Adam Vinatieri rekord NFL v počtu úspěšných field goalů (565), který dosud držel Morten Andersen. Pětačtyřicetiletý veterán kroutí už 23. sezonu mezi profesionály a poprvé přesně zamířil do fotbalového ypsilonka v době, kdy většina jeho spoluhráčů ještě ani nechodila do školy.

Kicker Indianapolis Adam Vinatieri
zdroj: USA Today Sports autor: Thomas J. Russo

Tennessee – Philadelphia 26:23 v prodloužení

A do třetice prodloužení. Obhájci Super Bowlu z Philadelphie prohráli i druhý venkovní zápas v sezoně, když trochu překvapivě nestačili na Tennessee. Eagles přitom měli zápas skvěle rozehraný a po touchdownu Alshona Jefferyho vedli v polovině třetí čtvrtiny už o 14 bodů.

Domácí ale nakopl úspěšným během quarterback Marcus Mariota a nakonec to byli naopak Orli, kdo musel field goalem Jakea Elliotta zachraňovat zápas. I v prodloužení Eagles dlouho vedli, Mariota ale pasem na Coreyho Davise vybojoval pro Titans cennou výhru nad silným soupeřem.

Matt Ryan - quarterback Atlanty Falcons
zdroj: Reuters autor: John David Mercer

Atlanta – Cincinnati 36:37

Zachraňte (vojína) Matta Ryana, musí volat zoufalí fanoušci Atlanty. Zraněními v obraně decimovaní Falcons nezvládli třetí ze čtyř zápasů, byť jejich quarterback je v unikátní formě. Zatím to ale stačí pouze na překonávání rozehrávačských rekordů v prohraných utkáních.

Tentokrát se Ryan zapsal do historie soutěže jako první quarterback, který ve dvou po sobě následujících utkáních naházel pokaždé minimálně 350 yardů a tři touchdowny, aniž by jediné z nich vyhrál.

Co je tak Falcons platné, že Julio Jones vede pořadí ligy v počtu nachytaných yardů a Calvin Ridley jako teprve druhý receiver v historii ve své nováčkovské sezoně zachytil v prvních čtyřech utkáních šest touchdownů. Obrana hoří jak papír a šance Atlanty na play-off pomalu s ní.

Ezekiel Elliott uniká obraně Detroitu
zdroj: USA Today Sports autor: Matthew Emmons

Dallas - Detroit 26:24

Zeke je zpět ve formě! Ezekiel Elliott jako první hráč v sezoně překonal hranici 200 kombinovaných (běhových a pasových) yardů v utkání, dohromady si jich proti Detroitu připsal 240 a byl první klíčovou postavou Cowboys při vítězství 26:24. Tou druhou byl nováček Brett Maher, který tři sekundy před koncem proměnil field goal a připravil Lions o vítězství.

Zbývající výsledky čtvrtého hracího týdne NFL:

LA Rams - Minnesota 38:31, Green Bay - Buffalo 22:0, Jacksonville - NY Jets 31:12, Arizona - Seattle 17:20, LA Chargers - San Francisco 29:27, NY Giants - New Orleans 18:33, Pittsburgh - Baltimore 14:26.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články