Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fenomenální Rodgers obral Chicago o vítězství, Saints doma selhali s Tampou

Úmorné sedmiměsíční čekání je u konce, podzimní šílenství jménem NFL je zpět. Po čtvrtečním předkrmu v podobě výhry obhájců Super Bowlu Philadelphie Eagles 18:12 nad Atlantou se do hry dostala i většina zbývajících týmů a o překvapení, zvraty a velké příběhy znovu nebyla nouze. Favorizované New Orleans na úvod nečekaně propadlo v domácím prostředí s Tampou a ve velké bodové přestřelce podlehlo 40:48. Blízko domácí porážky bylo i Green Bay, Aaron Rodgers ale v poslední čtvrtině ukázal, proč je nejlépe placeným hráčem soutěže, a dovedl Packers k velkolepému obratu v prestižním souboji s Chicagem.

Aaron Rodgers
zdroj: USA Today Sports autor: Jeff Hanisch

Green Bay – Chicago 24:23

Populární celek z Wisconsinu se musel dvě třetiny minulé sezony obejít bez své největší hvězdy a výkony Packers bez jednoho z nejdominantnějších quarterbacků poslední dekády byly místy až žalostné.

Rodgers se sice během ligové pauzy uzdravil, tři čtvrtiny otevíracího zápasu sezony to ale vypadalo, že na Lambeau Field bude loňská noční můra pokračovat. Green Bay v souboji s letitými rivaly z Chicaga vůbec nestíhalo a po 40 minutách prohrávalo 0:20. Navíc Rodgers musel ve druhé čtvrtině ze zápasu odstoupit pro podezření na zranění kolene.

Jeho náhradník DeShone Kizer pak dokazoval, proč se ho Cleveland po loňské tragické sezoně rád zbavil. Nejdřív se v nadějné pozici dopustil fumblu a následně hodil míč přímo do náruče Khalila Macka a defenzivní superstar a největší letošní posila Bears donesla šišku až do domácí endzóny.

V kritické situaci se ale nečekaně vrátil na hřiště Rodgers a s ním i naděje. Z prvního drivu byl sice jen kop za tři body, čtvrtá čtvrtina už ale byla galapředstavením kalifornského rodáka. Rodgers naházel přes 200 yardů a přihrál na tři touchdowny včetně čtyřicetiyardové bomby na Geronima Allisona a vítězné akce po 75yardové spolupráci s Randallem Cobbem.

Otřesení Bears ještě měli šanci odpovědět, minutu před koncem ale linebacker Nick Perry sackoval rozehrávače Mitchella Trubiskyho a sebral hostům poslední naději. Packers vyhráli 24:23 a Rodgers předvedl největší obrat své kariéry. Přesto je jeho start v následujícím zápase, další divizní bitvě s Minnesotou, momentálně nejistý.

Utkání Green Bay - Chicago
zdroj: USA Today Sports autor: Benny Sieu

New Orleans – Tampa Bay 40:48

Na jedné straně našlapané New Orleans jako jeden ze žhavých adeptů na postup do finále, na straně druhé očekávaný otloukánek NFC South Tampa, navíc s náhradníkem na nejdůležitější ofenzivní pozici. Na první pohled jasná záležitost pro domácí, v reálu nejofenzivnější představení večera a velké selhání favorita.

Ryan Fitzpatrick totiž přetavil první třetinu záskoku za suspendovaného Jameise Winstona na možná nejlepší představení své čtrnáctileté kariéry v NFL. Pětatřicetiletý rozehrávač si připsal čtyři pasové a jeden běhový touchdown, naházel přes 400 yardů a dosáhl na passer rating 156,2. A chválená secondary Saints celý zápas hořela jak papír.

Domácím nepomohly ani tři bodové pasy a 432 naházených yardů veterána Drewa Breese a dva běhové a jeden pasový TD running backa Alvina Kamary. Právě dvě akce Kamary podpořené úspěšnými dvoubodovými konverzemi udělaly ze závěru ještě trochu drama, vyrovnat už ale Saints nedokázali. Tampa skórovala 48 bodů, čímž vyrovnala 17 let starý klubový rekord.

Ryan Fitzpatrick (uprostřed) slaví touchdown se spoluhráči
zdroj: USA Today Sports autor: Derick E. Hingle

Cleveland – Pittsburgh 21:21

V NFL nepříliš obvyklá remíza se zrodila v Clevelandu a Browns tak prodloužili čekání na vítězství v prvním domácím zápase ročníku na třináct let. Po 17 porážkách za sebou je to ale pro nejhorší tým loňské sezony alespoň trochu vzpruha.

Zejména když v prvním poločase ze tří ztrát hostujícího rozehrávače Bena Roethlisbergera nevytěžili vůbec nic a po třech čtvrtinách prohrávali o 14 bodů. Ztrátu ale Browns v závěru dohnali a vynutili si prodloužení. V něm mohly skórovat oba týmy, ani jeden z kopáčů ale neuspěl.

V dresu Steelers využil stoprocentně větší prostor v rotaci James Conner a dvěma běhovými touchdowny dal alespoň trochu zapomenout na stávkujícího hvězdného running backa Pittsburghu Le'Veona Bella.

James Conner v utkání proti Clevelandu
zdroj: USA Today Sports autor: Scott R. Galvin

Baltimore – Buffalo 47:3

Obecně se mělo za to, že prvním QB-nováčkem letošního draftu, který dostane větší prostor na hřišti, bude Sam Darnold v dresu Jets. Jenže Buffalo pod taktovkou Nathana Petermana předvedlo v Baltimoru naprosto zoufalý výkon.

Za stavu 0:40 šel na hřiště Josh Allen a i s přihlédnutím k tomu, že nastoupil proti náhradníkům soupeře, podal o dost lepší výkon než konkurent. Změna na pozici startéra je tak u Bills víc než pravděpodobná.

Josh Allen v utkání s Baltimorem
zdroj: USA Today Sports autor: Tommy Gilligan

Minnesota – San Francisco 24:16

Vítězná série rozehrávače Jimmyho Garoppola skončila v Minnesotě. Skvělá defenziva Vikings donutila quarterbacka San Francisca ke třem ztrátám, jednu z nich proměnil v pick-six nováček na pozici cornerbacka Mike Hughes.

Vikes se dařilo i v útoku, Adam Thielen si připsal přes 100 zachycených yardů, Stefon Diggs s Kylem Rudolphem po touchdownu a quarterback Kirk Cousins 244 yardů, dvě bodové přihrávky a hlavně vítězný debut před domácím publikem.

Utkání Minnesota - San Francisco
zdroj: USA Today Sports autor: Brace Hemmelgarn

Arizona – Washington 6:24

Kansas spojil svou budoucnost s Mahomesem a Alex Smith mu musel jít z cesty. Často podceňovaný quarterback se uchytil ve Washingtonu a hned napoprvé slavil výhru. Redskins nedali šanci Arizoně a i díky dvěma přihrávkám Smithe vyhráli 24:6.

Jubilejní 100. touchdown kariéry si rovněž ve své premiéře v dresu Skins připsal Adrian Peterson. Legendární running back naběhal skoro 100 yardů, a navíc byl i nejlepším receiverem týmu. Návrat do Arizony, kde dohrával loňskou sezonu a nabídku nové smlouvy nedostal, tak pro budoucího člena Síně slávy byl obzvlášť sladký.

Adrian Peterson
zdroj: USA Today Sports autor: Matt Kartozian

LA Chargers – Kansas City 28:38

Před sezonou byli Chargers pasovaní do role favorita vyrovnané AFC West. Jenže v prvním zápase sezony to rozhodně nepotvrdili. Ačkoliv byli v řadě ukazatelů lepší a Philip Rivers znovu naházel přes 400 yardů, na ofenzivu Chiefs to nestačilo. Patrick Mahomes ve svém teprve druhém zápase kariéry přihrál na čtyři touchdowny a skvělý Tyreek Hill přidal ke dvěma bodovým běhům i 91yardový return.

Indianapolis – Cincinnati 23:34

Po dlouhé době mělo Indianapolis k dispozici zdravého quarterbacka Andrewa Lucka a těšilo se na výsledkový progres. Dlouho to tak vypadalo, Luck prokazoval formu a Colts většinu zápasu nad Cincinnati vedli. Jenže v závěrečné čtvrtině domácí inkasovali 17 bodů a pokazili tak svému rozehrávači radost z návratu na hřiště.

Zbývající výsledky prvního hracího týdne NFL:

Philadelphia – Atlanta 18:12, New England – Houston 27:20, NY Giants – Jacksonville 15:20, Miami – Tennessee 27:20, Carolina – Dallas 16:8, Denver – Seattle 27:24.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články