Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Bitva o krále Severu neměla vítěze, Mahomes kouzlil v Pittsburghu

Zatímco loňská sezona NFL nepřinesla jedinou remízu, aktuální ročník má po dvou týdnech na kontě už dvě. Tentokrát vítěze nepoznal souboj dvou nesmiřitelných rivalů NFC North, Green Bay v zápase plném chyb hráčů i rozhodčích remizovalo s Minnesotou 29:29. Ještě větší přestřelku v nedělním programu nabídl zápas v Pittsburghu, nezastavitelný Patrick Mahomes přihrál na šest touchdownů a jeho Kansas City Chiefs vyhráli nad domácími Steelers 42:37.

Utkání Green Bay - Minnesota
zdroj: USA Today Sports autor: Jeff Hanisch

Green Bay – Minnesota 29:29

Situace kolem zdravotního stavu Aarona Rodgerse byla celý týden nejistá, hlavní hvězda domácích Packers ale nakonec v důležitém zápase nastoupila. Proti Minnesotě mu vyšel především první poločas, kdy mu dobře fungující ofenzivní linie držela nebezpečný pass rush Vikings od těla a mohl kompletovat přihrávky na tight enda Jimmyho Grehama nebo Davante Adamse, který si také připsal jediný útočný touchdown Sýrařů.

Ve druhé půli domácí už skórovali pouze z tříbodových kopů, přesto jim to mohlo stačit na vítězství. Vikings si ale těsně před koncem vzali timeout přesně ve chvíli, kdy Mason Crosby kopal rozhodující field goal, a opakovaný pokus už zkušený kicker Green Bay neproměnil.

Co je to ale proti tomu, jak se na druhé straně prezentoval Daniel Carlson. Nováček na pozici kopáče minul jeden pokus v základní hrací době a hned dvakrát v prodloužení! A zejména závěrečný pokus ze 35 yardů 4 sekundy před koncem nastavené desetiminutovky ho bude pronásledovat ještě hodně dlouho.

Ze strany Minnesoty nešlo rozhodně o povedený zápas v podání special týmů obecně, hned úvodní punt zblokovali domácí pro touchdown. Vikes kromě toho nefungovala v prvním poločase optimálně ani obrana a výkon hostů srážely rovněž zbytečné penalizace, když navíc několik dalších prohřešků rozhodčí nepostřehli.

Packers se hodně zaměřili na bránění running backa Davina Cooka, Minnesota ale ve čtvrté čtvrtině udeřila ze vzduchu a dokázala smazat třináctibodové manko. Kirk Cousins naházel přes 400 yardů a Adam Thielen se Stefonem Diggsem se dostali společně na 21 zachycených přihrávek pro 259 yardů a tři touchdowny. A nebýt děravých rukou Laquona Treadwella, mohl být výsledek zápasu úplně jiný.

Což se ovšem dá říct i na druhé straně a svou roli v tom sehráli rozhodčí. V posledním drivu Minnesoty poslal Clay Matthews těsně po odhozu k zemi Cousinse a přihrávku zachytila secondary Green Bay. Místo interception, která by prakticky ukončila zápas, ale rozhodčí posoudili Matthewsův zákrok jako faul. Akce Vikes tak pokračovala a po spektakulárním zachycení Thielena mezi dvěma bránícími hráči a dvoubodové konverzi Diggse hosté vyrovnali.

Patrick Mahomes v utkání proti Pittsburghu
zdroj: USA Today Sports autor: Charles LeClaire

Pittsburgh – Kansas City 37:42

Deset touchdownů za dva týdny sezony, taková je bilance Patricka Mahomese a nový rekord soutěže. Nová naděje Kansasu den před svými 23. narozeninami v Pittsburghu doslova řádila, naházela 326 yardů a připsala si 6 bodových přihrávek na pět různých spoluhráčů.

Quarterback Chiefs rozjel své explozivní představení už v první čtvrtině a hosté vedli na Heinz Field záhy 21:0. Pak se ale Steelers probrali, soupeři odpověděli stejnou mincí a poločasové skóre tak bylo vyrovnané. Rozhodl úvod závěrečné čtvrtiny, kdy Chiefs zásluhou Tyreeka Hilla odskočili do náskoku dvou touchdownů a vedení už přes závěrečný tlak Ocelářů ubránili.

Donte Moncrief a Dede Westbrook z Jacksonvillu
zdroj: USA Today Sports autor: Reinhold Matay

Jacksonville – New England 31:20

Reprízu posledního finále konference AFC viděli diváci v Jacksonville a domácím Jaguars se v i na Floridu nebývale horkém počasí povedla odveta na výbornou. Jindy dominantní tight end Rob Gronkowski zůstal na 15 yardech, receiveři byli většinu času dobře hlídaní a pro absenci Juliana Edelmana toho Tom Brady nejvíc naházel na runningbacka Jamese Whitea. A když domácí dokázali pokrýt i tuhle taktickou variantu, uvázl útok Patriots na mrtvém bodě.

Na druhé straně je potřeba vyzdvihnout výkon Blakea Bortlese. Bez zraněného running backa Leonarda Fournettea nemohl tolik spoléhat na běhovou hru, tentokrát to i díky děravé obraně Patriots ale vůbec nevadilo.

Bortles předvedl čtyři pasové touchdowny a zejména šedesátiyardová akce, po které Dede Westbrook zvýšil ve 4. čtvrtině na 30:13 a rozhodl zápas, stála za to. Jags hlavně na rozdíl od lednového duelu na Foxborough tentokrát nepustili Patrioty do jejich obávaného tlaku ve druhém poločase a vedení 21:3 si po přestávce pohlídali.

Smutek hráčů Clevelandu po neproměněném field goalu
zdroj: USA Today Sports autor: Derick E. Hingle

New Orleans – Cleveland 21:18

Saints napravili předchozí domácí zaváhání s Tampou a udolali v Louisiana Superdome Cleveland. Výkon "Svatých" ale rozhodně chmury z hlav jejich fanoušků nevyhnal, neboť proti Browns většinu zápasu jen dotahovali.

Za výhru nakonec vedle dvou touchdownů Michaela Thomase ve čtvrté čtvrtině mohou vděčit hlavně zoufalému výkonu kopáče Zanea Gonzalese. Ten už před týdnem proti Pittsburghu odmítl rozhodnutí v prodloužení a tentokrát svůj tým potopil ještě víc. Trefil jen dva field goaly ze čtyř a neproměnil ani jednu konverzi. A už se začíná vážně spekulovat o tom, kdo by ho mohl na důležité pozici nahradit.

Todd Gurley
zdroj: USA Today Sports autor: Gary A. Vasquez

LA Rams – Arizona 34:0

Samozřejmě se dá zápas vyhrát i úplně bez kickera. Názorně to předvedli Los Angeles Rams poté, co si těsně před zápasem poranil stehenní sval Greg Zuerlein. Rams prostě hráli na dvoubodové konverze, a jelikož Arizona nebyla celý zápas schopná zastavit Todda Gurleyho, dařilo se jim je proměňovat.

Gurley své konto obohatil o tři běhové TD a dvě konverze, sám tak zaznamenal 22 ze 34 bodů. A když to nešlo jinak, tak punter Johnny Hekker ukázal, že v případě potřeby umí mířit i "mezi tři tyče".

Arizona ovšem svým totálně impotentním vystoupením favoritovi úlohu výrazně ulehčila. Za celý zápas získala první down pouze pětkrát a až v závěru dokázala při svém drivu vůbec překročit půlící čáru.

Radost hráčů Tampy Bay Buccaneers
zdroj: USA Today Sports autor: Kim Klement

Tampa Bay – Philadelphia 27:21

Měl to být jeden nečekaný záblesk, "Fitzmagic" ale v Tampě funguje dál. Buccaneers si po Saints vyšlápli na dalšího favorita, když doma přehráli obhájce Super Bowlu z Philadelphie 27:21. Ryan Fitzpatrick se znovu dostal přes 400 yardů, přidal čtyři touchdowny vzduchem a zkompletoval 27 ze 33 přihrávek.

Skóre otevřel hned z prvního snapu utkání 75yardovou akcí bývalý hráč Eagles DeSean Jackson a ve druhé čtvrtině ho napodobil tight end O.J. Howard. Více než jeden TD ze vzdálenosti 75 yardů skórovala Tampa poprvé ve své historii. V polovině třetí čtvrtiny vedli Bucs o dvacet bodů, což se ukázalo jako rozhodující.

Fitzpatrick jako první quarterback Buccaneers dokázal ve dvou po sobě jdoucích zápasech zaznamenat čtyři touchdowny. Nominálně sice stále zůstává náhradníkem, ale v této situaci asi nehrozí, že by ho Jameis Winston po konci svého třízápasového trestu posadil na lavičku.

Radost hráčů Atlanty Falcons
zdroj: USA Today Sports autor: Robert Hanashiro

Atlanta – Carolina 31:24

Falcons v úvodním utkání proti Philadelphii vyhořeli na neproměňování šancí v redzóně soupeře, když uspěli jen jednou z pěti pokusů. Poučili se a v divizním derby s Carolinou přetavili v touchdown hned čtyři akce ve dvacítce Panthers. Matt Ryan dva TD v prvním poločase hodil a pro další dva po přestávce sám doběhl, takže Falcons nijak zvlášť nepocítili absenci Devonty Freemana.

To Carolina bez tight enda Grega Olsena vypadala výrazně hůře. Cam Newton přišel o svůj oblíbený cíl, receiverům se nedařilo, a tak většina přihrávek směřovala na running backa Christiana McCaffreyho. Jeho více než 100 naběhaných yardů ale bylo v útoku světlou výjimkou. A to přitom v obraně Atlanty chyběli klíčoví hráči jako Keanu Neal nebo Deion Jones. NFC South tak po dvou kolech kraluje jediný neporažený celek divize – Tampa.

Zbývající výsledky druhého hracího týdne NFL:

Cincinnati - Baltimore 34:23, Buffalo - LA Chargers 20:31, NY Jets - Miami 12:20, Tennessee - Houston 20:17, Washington - Indianapolis 9:21, San Francisco - Detroit 30:27, Denver - Oakland 20:19, Dallas - NY Giants 20:13.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články