Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Brady oslavil 200. výhru, Patriots ukončili neporazitelnost Chiefs

První porážku v sezoně utrpěli Kansas City Chiefs. Jedno z nejpříjemnějších překvapení probíhajícího ročníku neuspělo v koncovce strhujícího duelu na hřišti New England Patriots. Quarterback domácích Tom Brady zaznamenal jako první rozehrávač v historii 200. vítězství v kariéře v základní části NFL. Posledním stoprocentním týmem zůstávají Los Angeles Rams, kteří vyhráli v Denveru 23:20. Drtivou porážku utrpělo Jacksonville, favorizovaní Jaguars si odvezli čtyřicetibodový příděl z Dallasu.

Tom Brady
zdroj: USA Today Sports autor: David Butler II

New England – Kansas City 43:40

Pokud se o některém týmu dá říct, že Patriots nesedí, tak jsou to právě Válečníci z Kansasu. Za posledních pět sezon inkasovali Pats 40 a více bodů pouze třikrát, pokaždé právě proti Chiefs. Na sedmý pokus v éře Billa Belichicka ale tentokrát dokázali duel s takovým množstvím obdržených bodů vyhrát.

O osudu utkání se do značné míry rozhodlo v prvním poločase, který domácí vyhráli 24:9. Patriots totiž neprohráli zápas, ve kterém vedli po dvou čtvrtinách o více než dva touchdowny (14 bodů), už 31 let. Tentokrát ale měli namále, neboť po přestávce se výrazně zvedl Patrick Mahomes i celý útok Chiefs.

Ti dokázali nejen smazat manko, ale dokonce na začátku závěrečné čtvrtiny po druhém touchdownu večera Tyreeka Hilla o tři body vedli. Koncovka utkání však byla ještě mnohem napínavější. Brady čtyřyardovým během sám znovu překlopil vedení na stranu Patriots a po jediném puntu večera v podání Chiefs odskočili následně domácí field goalem už na sedm bodů.

Tom Brady skóruje proti Kansasu
zdroj: USA Today Sports autor: David Butler II

Hosté se ale ještě nevzdali, jedinou rozehrávkou po ose Mahomes - Hill překonali 75 yardů a bylo vyrovnáno. Patriots ale měli před sebou ještě tři minuty na poslední hru, a to je pro Bradyho příliš mnoho času. Rozehrávač domácích si zkušeně počkal na menší chybu při bránění Roba Gronkowskiho, neomylně našel svůj oblíbený cíl a posunul Pats na hřišti do míst, odkud mohl těsně před vypršením času kicker Stephen Gostkowski trefit vítězný kop.

Brady 200. vítězstvím v základní části dosáhl na další neuvěřitelný milník své už tak skvělé kariéry. Dvojice legend Peyton Manning - Brett Favre na něj ztrácí shodně 14 výher, nejlepší z aktivních hráčů Drew Brees by se v této sezoně mohl dostat teprve přes 150 vítězných zápasů. Quarterback Patriots tak dál navyšuje rekordní zápis, který půjde v budoucnu jen těžko překonat.

Utkání Miami - Chicago
zdroj: USA Today Sports autor: Steve Mitchell

Miami – Chicago 31:28 v prodloužení

Patriots čtvrtou výhrou v sezoně srovnali na čele AFC East krok s Miami, které v dalším vyrovnaném duelu udolalo Chicago 31:28 v prodloužení. Alespoň jeden zápas se tak musel nastavovat i v šestém hracím týdnu sezony, což se dosud v historii nestalo. Domácí nastoupili bez zraněného quarterbacka Ryana Tannehilla, náhradník Brock Osweiler ale tentokrát ukázal svou lepší tvář a i ve čtvrtém prodloužení v kariéře byl úspěšný.

Po nezáživné první půli plné chyb na obou stranách se rozjela ofenziva Bears a po běhu Tarika Cohena vedli hosté ve třetí čtvrtině už o 11 bodů. Dolphins ale dokázali reagovat, stejně jako na další touchdown Chicaga ve čtvrté čtvrtině, a zápas dospěl do prodloužení. V něm domácí ztratili míč pouhý jeden yard od endzóny Bears, Chicago ale ve svém drivu field goal neproměnilo a Miami dostalo druhou šanci. Tu už Jason Sanders kopem s vypršením času proměnil.

Todd Gurley
zdroj: USA Today Sports autor: Gary A. Vasquez

Denver – LA Rams 20:23

Obrana Broncos povolila druhý zápas po sobě soupeřům přes 200 yardů po zemi, a pokud na druhé straně stojí někdo jako Todd Gurley, nemůže to dopadnout dobře. Running back Rams si připsal osobní rekord 208 naběhaných yardů, k tomu dva touchdowny a v sezoně jich má na kontě už 11, z toho devět během.

Domácí přitom jinak drželi variabilní ofenzivu favorita docela na uzdě, jako první v sezoně inkasovali od Los Angeles méně než 30 bodů. A poté, co Cairo Santos na nečekaně promrzlém Mile High v Denveru neproměnil na začátku čtvrté čtvrtiny field goal, drželi se až do konce ve hře. Rams si ale už nenechali vítězství vzít a s bilancí 6-0 potvrzují předsezónní prognózy, podle kterých jsou jedním z hlavních letošních uchazečů o Super Bowl.

Dak Prescott
zdroj: Reuters

Dallas – Jacksonville 40:7

Co se stane, když se potká třetí nejméně inkasující obrana s třetím nejhorším útokem? Obvykle ne to, co se přihodilo Jacksonville na hřišti v Dallasu. Cowboys vyhlášenou defenzivu soupeře totálně znemožnili, už v poločase vedli 24:0 a pohodlně dokráčeli k nejvyššímu vítězství za poslední dva roky.

Boys diktovali tempo hry zejména po zemi, quarterback Dak Prescott si vylepšil kariérní maximum, když během jedenácti akcí uběhl 82 yardů a přidal touchdown. Ezekiel Elliott se dostal přes 100 naběhaných yardů a skóroval 25. touchdown ve 31. zápase kariéry, čímž se zapsal do historie Cowboys. Dosud nejlepší running back v historii Dallasu Emmitt Smith potřeboval na tuto metu o tři utkání více.

Jaguars inkasovali v posledních dvou zápasech dohromady 70 bodů, oba duely prohráli a v divizi AFC South mají shodnou bilanci 3-3 s dalšími dvěma týmy. Tennessee se neprosadilo doma proti Baltimoru, Marcus Mariota schytal od obrany Ravens 11 sacků a Titans podlehli 0:21.

Naopak vzestupnou tendenci nabírají výsledky Houstonu, Texans po dvou výhrách v prodloužení uspěli i doma proti Buffalu, byť za výrazného přispění hostujícího Nathana Petermana. Náhradník za zraněného Joshe Allena hodil v závěru čtvrté čtvrtiny dvě interception, to první proměnil ve vítězný touchdown Johnathan Joseph.

Melvin Gordon se raduje se spoluhráči
zdroj: USA Today Sports autor: Ken Blaze

Cleveland – LA Chargers 14:38

Pouhé tři akce v prvním poločase stačily Tyrellu Williamsovi na zisk 118 pasových yardů a dva zachycené touchdowny. O zbytek se postaral běhovým "hattrickem" running back Melvin Gordon a výborně fungující obrana Chargers, která udržela Bakera Mayfielda pod 50 procenty zkompletovaných přihrávek a na jediném touchdownu. "Baterky" vyhrály třetí utkání za sebou a v pořadí AFC West ztrácí na vedoucí Kansas jedinou výhru.

Zbývající výsledky 6. hracího týdne NFL:

NY Giants - Philadelphia 13:34, Atlanta - Tampa 34:29, Cincinnati - Pittsburgh 21:28, Houston - Buffalo 20:13, Minnesota - Arizona 27:17, NY Jets - indianapolis 42:34, Oakland - Seattle 3:27, Washington - Carolina 23:17, Tennessee - Baltimore 0:21.

Zdroj
ESPN, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články