Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Gymnastka Bilesová je nejúspěšnější gymnastkou historie

Americká gymnastická hvězda Simone Bilesová na 22. titul mistryně světa nedosáhla, ve finále přeskoku neustála první pokus a musela se spokojit se stříbrem za Brazilkou Rebecou Andradeovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Bilesová má rekordní počet medailí

Bilesová v pátek v Antverpách vybojovala šestý titul mistryně světa ve víceboji a ziskem 34. medaile na MS a OH se stala nejúspěšnější gymnastkou historie bez rozdílu pohlaví. Dnes opět předvedla na přeskoku náročnou variantu prvku Jurčenko s dvojným saltem vzad schylmo, kterou žádná jiná žena v soutěži neskáče, ale po přetočeném pokusu dopad neustála.

Druhý skok se Američance povedl mnohem lépe a dostala celkovou známku 14,549. Andradeová byla nicméně téměř bezchybná v obou pokusech a Bilesovou porazila o 201 tisícin bodu.

"Mám ze svého výsledku radost, ale jsem smutná z toho jejího pádu, protože víme, jak je tenhle skok těžký," uvedla Andradeová, jež je na přeskoku olympijskou vítězkou. Ona sama se do varianty, která bude pojmenována "Biles II", pouštět nebude. "To by byla šílenost, nemám na to tělo," řekla Brazilka.

Bilesová se dnes představila také na bradlech, kde však její sestava nemá tak vysokou obtížnost jako u elitních specialistek, a skončila pátá. Titul získala Číňanka Čchiou Čchi-jüan před francouzskou rodačkou Kajlií Nemúrovou, jež od letoška reprezentuje Alžírsko a postarala se o první africkou medaili z MS.

Na koni našíř obhájil titul Rhys McClenaghan z Irska, na prostných se postaral o zisk prvního zlata z MS pro Izrael olympijský šampion Arťom Dolgopjat. Také na kruzích zvítězil šampion z Tokia: Číňan Liou Jang předčil Řeka Eleftheriose Petruniase, jenž triumfoval v Riu de Janeiro 2016.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články