Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Bilesová má s Američankami zlato z víceboje. V počtu medailí už je před Latyninovou

Americké gymnastky vyhrály posedmé za sebou na MS víceboj družstev. Jejich největší hvězda Simone Bilesová díky tomu získala v Antverpách jubilejní dvacáté světové zlato. Stříbro vybojovala Brazílie, bronz patří Francii.

Je nám líto, video expirovalo.
Bilesová po zlatu z víceboje překonala v historické tabulce Latyninovou

Šestadvacetiletá Bilesová se stala nejúspěšnější gymnastkou historie. Na MS a olympijských hrách získala 33 medailí, o jednu víc než Larisa Latyninová z někdejšího Sovětského svazu, jež má ale nedostižných osmnáct cenných kovů z olympijských her.

Američanky dostaly ve finále víceboje od rozhodčích 167,729 bodu a protáhly vítěznou sérii na MS trvající od roku 2011. Bilesová se do týmu vrátila poté, co předchozí dva šampionáty vynechala po psychických problémech na olympijských hrách v Tokiu.

České družstvo obsadilo v pondělní kvalifikaci jednadvacáté místo. Bylo daleko za postupem do finále či na olympijské hry, kam se ale kvalifikovala díky individuálnímu výsledku Soňa Artamonová.

Šampionát v Antverpách bude pokračovat ve čtvrtek mužským finále ve víceboji.

Mistrovství světa ve sportovní gymnastice v Antverpách:

Ženy –⁠ družstva: 1. USA (Bilesová, Blakelyová, Jonesová, Robersonová, Wongová) 167,729, 2. Brazílie 165,530, 3. Francie 164,064, 4. Čína 163,162, 5. Itálie 162,997, 6. Británie 161,864, ...v kvalifikaci 21. Česko (Artamonová, Peterková, Ponížilová, Trnková, Vlková).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články