Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Dopingový trest vypršel a Johaugová znovu vítězí

Dopingová hříšnice Therese Johaugová se vrátila do lyžařské stopy vítězně. Sedminásobná mistryně světa a dvojnásobná vítězka Světového poháru vyhrála závod na 10 km klasickou technikou v Beitostölenu.

Sport
zdroj: ČT4

Pro třicetiletou Johaugovou byl závod kategorie FIS prvním představením na sněhu od dubna roku 2016. V říjnu toho roku měla tehdejší nejlepší světová běžkyně pozitivní test na steroid clostebol a dostala distanc na 18 měsíců. Přišla tak mimo jiné o letošní olympijské hry v Pchjongčhangu.

"Je skvělé, že jsem se mohla vrátit do běžecké rodiny. Zase se potkat se všemi těmi lidmi, s kterými jsem dlouhá léta soupeřila, a zase slyšet fandění na trati, to byl mimořádný pocit," řekla Johaugová norské televizi NRK.

V Beitostölenu předčila Johaugová konkurenci složenou především z jejích krajanek. Druhou Ingvild Flugstad Östbergovou porazila olympijská vítězka z Vancouveru o 23,9 sekundy. Po konci kariéry Marit Björgenové bude Johaugová největší nadějí norské reprezentace v novém ročníku Světového poháru, jenž odstartuje příští víkend ve finské Ruce.

Je nám líto, video expirovalo.
Johaugová se vrací po dopingovém trestu do bílé stopy
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články