Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Jiráček: Mrzí mě, jak se fanoušci Plzně zachovali

Plzeň - Horší návrat do Plzně, kde získal mistrovský titul a nakročil do velkého fotbalu, si Petr Jiráček asi mohl těžko představit. Devětadvacetiletý záložník se Spartou prohrál ve Štruncových sadech 1:2, navíc na něj celý zápas 12. ligového kola pískali fanoušci a dokonce ho zavrhli i bývalí spoluhráči.

"My jsme se s ním nebavili, my si s ním nemáme co říct. Bývali jsme kamarádi, teď už nejsme," řekl záložník Plzně Milan Petržela. "Mrzí mě to, protože Plzeň ho poslala do velkého fotbalu a on spálil všechny mosty. To není ani dobrý příklad pro malé kluky, co to vidí a čtou," dodal.

Fanoušci kromě pískotu na adresu bývalého plzeňského hráče skandovali: "Jiráčku, kam jsi dal rozum" a vyvěsili transparent "Ze Sparty se odchází do Plzně, a ne naopak." Jiráčka však přivítání v Plzni nepřekvapilo. "Čekal jsem to, protože jsme v Čechách," podotkla letní posila Sparty z Hamburku.

Je nám líto, video expirovalo.
Petržela o Baránkovi po Spartě: Měl to těžké, ale je to bomba

"Já mám ale svědomí čisté, Plzni nic nedlužím, svoji práci jsem tady odvedl," dodal Jiráček, jenž ve Viktorii působil v letech 2008 až 2011.

"Mrzí mě, že se fanoušci takhle zachovali, ale s tím nic neudělám. A jak jsem říkal, teď jsem ve Spartě a jsem tam spokojen. Plzeň házím stranou, je to minulost a já se dívám dopředu. A tam je Sparta," prohlásil osmadvacetinásobný reprezentant.

Mrzelo ho, že Sparta se v Plzni na nic zásadního nezmohla. Zápas přitom měla dobře rozehraný, protože penaltu Michala Ďuriše chytil hostující brankář David Bičík a před přestávkou dostal červenou kartu domácí stoper Václav Procházka. "Po penaltě jsem si říkal, že jsme dostali druhou šanci a musíme do toho jít jinak, ale nepředvedli jsme nic a po přestávce už vůbec nic," poznamenal Jiráček.

Podle něj tak Sparta potvrdila, že neumí hrát důležité duely. "Asi na nás dolehl tlak očekávání, že Plzni se nepovedly poslední dva zápasy a že my máme náskok tří bodů. Je to v hlavách, tyhle zápasy nejsou z naší strany ono. Musíme se na to zaměřit, protože když je nebudeme zvládat, tak to nepůjde," konstatoval záložník letenského týmu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články