Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Zklamaný Bičík: Chyběla nám odvaha i důraz

Plzeň - Brankář Sparty David Bičík nešetřil po prohře 1:2 v Plzni kritikou. Přitom po prvním poločase, ve kterém chytil Michalu Ďurišovi penaltu a Viktoria navíc přišla o vyloučeného kapitána Václava Procházku, věřil, že se do té doby mátožní letenští fotbalisté proberou a zvítězí. "Jestli na to někteří z nás nemají, tak tady nemají co dělat," řekl rázně.

David Bičík
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Matěj Divizna

"V minulé sezoně jsem tady prohrál 0:2, teď zase a navíc bez toho, aniž bychom se dostali do hry. A to jsme hráli proti deseti," řekl Bičík. "Není možný, abychom důležité zápasy takhle prohrávali," dodal.

Bičík podržel Spartu ve 21. minutě, kdy nejprve fauloval pronikajícího Ďuriše, ale nařízenou penaltu chytil. "Byl to faul, nebudu lhát," přiznal letenský gólman. "Viděl jsem ho kopat penaltu proti Zlínu, myslím, kdy to dal doleva, tak jsem udělal krok doleva a pak jsem šel doprava, takže jsem si ho tam de facto nalákal. Ale bohužel to bylo k ničemu," doplnil.

Po úspěšném zákroku Bičík věřil, že se Sparta probere a po přestávce proti deseti zabere. "Doufal jsem, že začneme víc jezdit, ale i v deseti byla Plzeň odvážnější, měla víc standardek, vyhrávala souboje... Nám tohle všechno chybělo. Prohráli jsme si to sami," prohlásil odchovanec Sparty.

Pražané místo tlaku hráli pasivně, nevypracovali si jedinou šanci a naopak sami dvakrát inkasovali. Až v závěru pouze snížil střídající Lukáš Juliš. "Měli jsme víc držet míč a líp si připravit finální přihrávku," upozornil Bičík. "Hráli jsme splašeně, vůbec jsme nechodili dopředu, a když se podívám, jak jsme hráli se Schalke (ve skupině Evropské ligy 2:2), teď jsme byli třetinoví," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Petržela o Baránkovi po Spartě: Měl to těžké, ale je to bomba
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články