Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Ščasný: Vyloučení Procházky nám paradoxně uškodilo

Plzeň - Před dvěma týdny hráli fotbalisté Sparty v Evropské lize vyrovnanou partii s bundesligovým Schalke (2:2), dnes po velmi matném výkonu prohráli 1:2 v Plzni. Trenér letenského celku Zdeněk Ščasný po šlágru 12. kola nejvyšší soutěže viděl rozdíl zejména v psychice, protože výkon hostů ve Štruncových sadech podle něj neměl koule.

Sparta sice už ve 21. minutě čelila pokutovém kopu, ten ale zlikvidoval brankář David Bičík. Další výhodu dostali Pražané těsně před přestávkou, kdy si nechal dát hloupou červenou kartu plzeňský stoper Václav Procházka. Jenže hosté přesilovku využili až v samotném závěru, kdy náhradník Lukáš Juliš už pouze snížil na 1:2.

"Vyloučení nám paradoxně uškodilo, protože si hráči najednou uvědomili povinnost výhry," řekl Ščasný. "V takovém zápase do toho musíte dát něco navíc, ale ani jsme neběhali. Když to řeknu vulgárně, tak to nemělo koule," prohlásil osmapadesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Petržela o Baránkovi po Spartě: Měl to těžké, ale je to bomba

"Náš výkon ve druhém poločase si nedokážu vysvětlit. Udělali jsme dvě tragické chyby a ve finále měla Plzeň i v deseti víc šancí než my," uvedl. "Kdybychom dneska prohráli po osmi gólových šancích, tak budu taky naštvaný, ale teď jsem hrozně zklamaný z toho, co jsme ve druhém poločase předvedli," dodal Ščasný.

Sparta tak opět nezvládla další z klíčových soubojů této sezony, když navázala na nepovedené derby se Slavií nebo na zpackané předkolo Ligy mistrů s CSKA Moskva. Po prohře navíc dovolila Plzni, aby se na ní na prvním místě tabulky bodově dotáhla.

"Nechci mluvit o charakteru hráčů. Těžko můžu chtít po Dočkalovi, aby chodil do soubojů jako Costa, po kterém zase nemůžu chtít, aby rozehrával jako Dočkal. Problém je v psychice," upozornil Ščasný.

S hlavou má podle trenéra Sparta problém zejména v domácí soutěži, protože před dvěma týdny sahala v Evropské lize po výhře na hřišti favorizovaného Schalke, byť nakonec remizovala 2:2. "Zatímco na Schalke jsme jeli s tím, že nemáme co ztratit, tak v lize máme blok a z dlouhodobého hlediska s tím musíme něco udělat," uvedl Ščasný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články