Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Brno nad propastí, hrozí mu konkurz

Brno – Statisíce dlužných korun dopravním firmám mohou definitivně položit fotbalové Brno. Dle MF Dnes je jen otázkou dnů, kdy bude na tradiční klub vyhlášena insolvence a následný konkurz. Kolik však Zbrojovka celkově dluží, je nejisté, její problémy se však v posledních letech neustále stupňují. Herní i finanční.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"Jednání se Zbrojovkou nikam nevedou. Místo peněz jsme dostávali jen sliby. K penězům, které nám klub dluží, jsme se proto rozhodli dostat soudní cestou," řekl MF Dnes k situaci František Zunka z firmy Dopaz, která fotbalisty dříve vozila na zápasy. Zunka spolupráci s brněnským klubem ukončil loni v srpnu, současný dopravce Zbrojovky však má prý ty samé problémy. Budoucnost Brna je tak velice nejistá.

Majitelé klubu, bratři Stanislav a Roman Prosové, chtějí připravit záchranný projekt, který má převést 70 % obchodního podílu do sdružení Záchrana Zbrojovky. "Pozici gestorů projektu nabízíme osobnostem dobře známým, a to primátorovi Brna Romanu Onderkovi, hejtmanovi Jihomoravského kraje Michalu Haškovi, senátorovi Stanislavu Juránkovi, Pavlu Blažkovi a Romanu Vaňkovi, předsedovi družstva Věříme Zbrojovce," uvedli bratři v prohlášení fanouškům na oficiálním webu klubu.

Zdroj
ČT sport, MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články