Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fanoušci se chtějí složit na záchranu Zbrojovky

Brno - Fanoušci fotbalové Zbrojovky se inspirovali svými kolegy z Bohemians. Rozhodli se majetkově vstoupit do brněnské Zbrojovky a pokusit se vrátit na výsluní tradiční klub, který se momentálně trápí na chvostu druhé ligy. Brněnští fanoušci založili sdružení Věříme Zbrojovce, jehož prostřednictvím by chtěli získat podíl v klubu, a tím i možnost ovlivňovat dění uvnitř týmu.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

"V případě krachu a zániku klubu chceme být subjektem, který naváže na historii a tradice a bude pokračovat v činnosti fotbalového klubu. Chceme vybrat co největší množství finančních prostředků, které využijeme k majetkovému vstupu do klubu," uvádí se v prohlášení na stránkách sdružení Věříme Zbrojovce.

Jak velký podíl v klubu se družstvo fanoušků pokusí získat, bude záležet na výši částky, kterou se sdružení podaří ve finále shromáždit. Členský poplatek činní 3000 korun plus 300 korun jako jednorázový poplatek na provoz sdružení. Brněnští fanoušci se inspirovali příznivci Bohemians 1905, jejichž finanční sbírka před šesti lety pomohla pražskému klubu přežít a nyní v něm mají minoritní podíl.

Zbrojovka po loňském nepovedeném ročníku sestoupila do druhé ligy. Namísto naplnění předsevzetí o rychlém návratu do ligy, se Brno trápí na konci druholigové tabulky. Na čtrnáctém místě se musí obávat o záchranu a už nyní je prakticky jisté, že si Zbrojovka ani v příští sezóně v první lize nezahraje.

Majoritní podíl v brněnském klubu momentálně mají bratři Roman a Stanislav Prosové. Každý vlastní 35 procent akcií, zbývajících 30 je v držení Petra Hoskovce. Začátkem října Roman Pros rezignoval na funkci člena představenstva klubu. Svůj podíl nabídl tomu, kdo má prokazatelnou schopnost celku pomoci a řídit jej lépe.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články