Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Volejbaloví reprezentanti na úvod Evropské ligy na Turky nestačili

První velký turnaj na postu kouče reprezentačního týmu volejbalistů čeká trenéra Jiřího Nováka. Český výběr zahájil skupinu C Evropské ligy v Minsku utkáním s Tureckem, které obhajuje trofej. A favorit zaslouženě zvítězil 3:1 po setech 19:25, 25:22, 21:25 a 21:25. Zítra čeká české hráče Bělorusko. 

Utkání olympijské kvalifikace Belgie - Česko
zdroj: DPA autor: Andreas Gora

Čeští volejbalisté měli problém krotit turecký servis, především rány 211 centimetrů vysokého univerzála Adise Lagumdziji, který dal pět es a s 25 body byl nejlepším hráčem utkání. Horší přihrávka znamenala i problémy v útoku a třináct úspěšných bloků soupeře.

"Pro nás po dlouhé době první oficiální zápas. Bereme to jako měření s evropským top levelem. Ukázalo nám to i chyby. Spokojen jsem s nasazením celého týmu. Bohužel, herní vyspělost byla na straně soupeře," uvedl kouč Novák v tiskové zprávě.

Ve vyrovnaném prvním setu nezvládli volejbalisté koncovku a od stavu 19:19 prohráli šest míčů v řadě. Ve druhé sadě se povedlo v závěru střídání, ze servisu bodoval Jan Galabov a tým poté vyrovnal na 1:1 na sety. Ve zbylých dvou sadách už ale Češi za soupeřem zaostávali.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté na Turky nestačili

"Byl to takový výkon nahoru dolů. My krajánci jsme mohli zahrát lépe. Turci líp podávali, byli trpělivější," řekl Jan Hadrava, s 24 body nejúdernější český hráč. "Šance jsme měli, ale poté, co jsme v prvním setu nezvládli koncovku, tak jim se pak lépe hrálo a svým způsobem kontrolovali utkání. Rozdíl mezi námi nebyl velký, ale k výhře to nestačilo," dodal.

Na palubovce se vystřídala skoro celá lavička. Nejvíce bodujícím českým hráčem byl univerzál Jan Hadrava (24). "Po celou dobu jsme nedokázali vytvořit dostatečný tlak podáním. Dobře přihrávali naší plachtu i těžší podání. V koncovkách byli ve všech činnostech lepší a dokázali v nich sety dohrát," řekl Galabov.

Druhý dnešní zápas mezi Běloruskem a Portugalskem byl přeložen na pondělí.

Druhý turnaj odehrají volejbalisté v portugalském městě Santo Tirso od 4. do 6. června a do Final Four v Belgii postoupí vítěz skupiny.

Evropská liga volejbalistů v Minsku:

Skupina C:

Česko - Turecko 1:3 (-19, 22, -21, -21)
Rozhodčí: Asipčik, Vajcjachovič (oba Běl.). Čas: 104 min.

Sestava a body ČR: Michálek 6, Polák 10, Hadrava 24, Vašina 7, Sedláček 8, Janouch 2, libero Pfeffer/Moník - Indra 3, Bartůněk, Galabov 1, A. Bartoš 2. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Turecka: A. Lagumdzija 25, Güngör 17, Gülmezoglu 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články