Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Trenér Novák nominoval do reprezentace kvůli covidu víc volejbalistů

Hodně zeširoka pojal trenér Jiří Novák širší nominaci volejbalové reprezentace. Kouč, který je ve funkci téměř rok, ale kvůli koronaviru národní tým ještě vlastně nevedl, proto jmenoval šestadvacet volejbalistů. Důvod je jasný: aby v případě problémů spojených právě s covidem-19 mohl sestavu operativně měnit.

Trenér volejbalové reprezentace Jiří Novák
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

"Máme v plánu vyzkoušet v první půlce sezony víc hráčů. Doba je stále nejistá, stát se může bohužel cokoliv. A proto budu apelovat na kluky, aby byli pokud možno připraveni i v době, kdy s námi nebudou v přípravě," řekl Novák pro svazový web.

V nominaci je většina hráčů z české extraligy, které doplňuje sedm krajánků. "Ne všichni měli herní vytížení, které bych chtěl," uvedl Novák.

Volejbalisté se sejdou koncem dubna na soustředění v Českých Budějovicích a na jeho konci odehrají v Nitře přípravné zápasy se Slováky. Vrátí se na další kemp na jih Čech, který v půlce května uzavřou doma zápasy s Rakouskem.

Širší nominace národního týmu volejbalistů

Nahrávači: Jakub Janouch, Pavel Bartoš, Luboš Bartůněk, Radim Šulc, Jiří Srb,

univerzálové: Jan Hadrava, Marek Šotola, Michal Finger, Patrik Indra, Michal Kriško,

smečaři: Adam Bartoš, Jan Galabov, Lukáš Vašina, Martin Licek, Petr Šulista, Petr Michálek, David Janků,

blokaři: Adam Zajíček, Josef Polák, Oliver Sedláček, Vojtěch Patočka, Jan Pražák, Petr Špulák,

libera: Milan Moník, Daniel Pfeffer, Tomáš Kunc.

"Pevně doufám, že se letošní reprezentační sezona uskuteční v co nejnormálnějším režimu. Je už ale teď jasné, že minimálně začátek bude ještě covidovou pandemií ovlivněn," uvedl manažer reprezentace Miloslav Javůrek. "Ve všech lokalitách budeme fungovat v bublinách, jsme připraveni testovat hráče i v průběhu soustředění, dodržovat přísná hygienická opatření. Prostě udělat maximum pro trenéra Jirku Nováka a jeho realizační tým, aby se mohli důkladně připravit," doplnil Javůrek.

Úvodní část sezony vyvrcholí Evropskou ligou. První turnaj se odehraje koncem května asi v Bělorusku a druhý začátkem června v Portugalsku. Čtvrtým účastníkem skupiny C jsou Turci. Vítěz postoupí do Final Four v Belgii.

Příprava směřuje především k mistrovství Evropy. Národní tým odehraje v roce stého výročí volejbalu v Česku skupinu od 3. září Ostravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články