Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky porazily Maďarky a vyhrály turnaj v Budapešti

Generálka před kvalifikací mistrovství Evropy volejbalovým reprezentantkám vyšla skvěle. Na turnaji v Budapešti porazily 3:1 maďarský výběr a turnaj vyhrály. Po 11 bodech si připsaly Gabriela Orvošová a střídající Klára Faltínová. V sobotu svěřenkyně trenéra Jannise Athanasopulose zdolaly Slovensko 3:0.

Gabriela Orvošová v dresu české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Výsledek byl opět dobrý, i když jsme dnes měli mnohem více potíží. Byl to náš třetí zápas ve čtyřech dnech. Hráčky byly trochu unavené a rozhodli jsme se, že dáme příležitost všem děvčatům, které tady jsou. Mám radost především z toho, co předvedly hráčky z lavičky," uvedl Athanasopulos v tiskové zprávě.

V prvním setu sice český tým prohrával 15:18, nakonec ale i díky sedmi bodovým blokům skóre otočil. Athanasopulos začal v průběhu druhé sady měnit sestavu, ale nové hráčky dovedly set rovněž do vítězného konce. Ve třetím dějství neproměnily Češky mečbol a do čtvrtého setu vykročily velmi špatně (0:5), ale série sedmi bodů jim pak vynesla bezpečný náskok 20:10.

Libero Veronika Dostálová ocenila, že hráčky umějí překonat chvíle, kdy se jim nedaří a prohrávají. "I tak se dokážeme vrátit do zápasu a zvládnout to vítězně," řekla. "V prvním a třetím setu jsme měli několik problémů, ale právě třetí set byla velká zkušenost zvláště pro mladší hráčky. Je potřeba, aby byly na hřišti v kritických okamžicích a poučily se do budoucna," dodal kouč.

Reprezentace se sejde ve středu v táborské hale Mír a v sobotu 20. srpna od 18:00 tam odehraje první kvalifikační zápas proti Islandu.

Maďarsko - Česko 1:3 (-20, -20, 24, -14)

Sestava a body ČR: Kossányiová 3, Koulisiani 7, Orvošová 11, Mlejnková 5, Šimáňová 9, Valková 1, libero Digrinová - Pavlíková, Faltínová 11, Kojdová 8, Baumruková, Hodanová 7, Formánková 1, Blažková, libero Dostálová. Trenér: Athanasopulos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články