Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Volejbalistky po neúspěchu v Challenger Cupu začaly přípravu na kvalifikaci mistrovství Evropy

Pár dní po návratu z Challenger Cupu, kde prohrály v prvním kole 0:3 s Belgií, zahájily české volejbalistky přípravu na nadcházející kvalifikaci o účast na mistrovství Evropy 2023. Trenér Jannis Athanasopulos pozval na soustředění šestnáct hráček včetně teprve šestnáctileté univerzálky Caroline Formánkové, která zaujala na nedávném ME do 17 let v Hradci Králové.

Od týmu se naopak kvůli studijním povinnostem ve Spojených státech amerických odpojila blokařka Magdaléna Jehlářová. K Veronice Trnkové a Pavlíně Šimáňové se vrátily mladé blokařky Lucie Blažková a Ela Koulisiani.

Tréninkovou základnu mají volejbalistky v Táboře, kde také odehrají domácí zápasy kvalifikace. Ty jsou na programu 20. srpna s Islandem, 27. srpna s Černou Horou a 7. září proti Finsku.

Na hřištích soupeřek se bude hrát 24. srpna, 4. a 11. září. Ze čtyřčlenné skupiny postoupí dva celky na finálový turnaj, který se uskuteční příští rok v Belgii, Itálii, Estonsku a Německu.

Před kvalifikačními zápasy odehraje národní tým tento pátek a sobotu přátelská utkání za zavřenými dveřmi s Ukrajinou a příští týden turnaj v Maďarsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články