Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalistkám nevyšel velký obrat, Portoriku podlehly 2:3

Samokov (Bulharsko) - České volejbalistky téměř předvedly v Grand Prix velký obrat. V utkání
s Portorikem prohrávaly už 0:2 na sety, ale vrátily se do utkání a v tie-breaku měly mečbol. Nakonec si v bulharském Samokovu připsaly na konto bod za prohru 2:3 po setech 20:25, 22:25, 25:19, 25:13 a 16:18. V sobotu se volejbalistky střetnou s domácím Bulharskem
a v neděli s Chorvatskem.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Bohužel jsme to nedotáhli do konce. Obecně vidím rezervy v malé účinnosti podání. Na tom budeme pracovat," řekl italský trenér českého týmu Carlo Parisi.

V předchozích dvou vzájemných zápasech české hráčky Portoriko porazily bez ztráty setu, ale tentokrát se nemohly dlouho prosadit. Nedařilo se jim na přihrávce a následně ani v útoku,
a proto úvodní dvě sady ztratily. "V prvních dvou setech jsme hráli špatně, bylo tam málo pohybu," řekl Parisi.

Od třetího setu udělal v základní šestce tři změny. Místo Vincourové nahrávala Smutná a na smeči se prosadily Hodanová s Kvapilovou, které nahradily Havelkovou s Vanžurovou. "A zlepšili jsme hru," řekl kouč. Češky začaly Portoriko přehrávat a po zisku třetího setu jasně ovládly i čtvrtý a vynutily si tie-break.

V tom prohrávaly 1:4, ale otočily na 6:5 a až do konce žádný z týmů bodově neodskočil. První mečbol měly soupeřky, ale i druhý se povedlo odvrátit. Mlejnková získala smečí český mečbol, ale ten rázně odvrátila s 33 body nejlepší hráčka utkání Karina Ocasiová, která proměnila třetí mečbol Portorika.

ČR - Portoriko 2:3 (-20, -22, 19, 13, -16)

Čas: 132 min. Diváci: 50.

Sestava a body ČR: Mlejnková 17, Vanžurová 5, Havelková 3, Sajdová 6, Trnková 4, Vincourová , libero Dostálová 1 - Kvapilová 15, Smutná 4, Hodanová 21, Toufarová, Melichárková. Trenér: Parisi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články