Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Češky si poradily s Argentinou a udržely si naději na Final Four

Poreč (Chorvatsko) - České volejbalistky si ve třetím utkání světové Grand Prix zajistily druhé vítězství a po výhře 3:1 nad Argentinou stále drží naději na účast v závěrečné Final Four druhé divize. 

Oproti sobotnímu vítěznému zápasu s domácím Chorvatskem sáhl trenér Carlo Parisi k jedné změně v sestavě, místo Sajdové poslal na blok Purchartovou. V úvodu zápasu české hráčky těžily z lepšího podání, jejich soupeřky zase měly důraznější útok.

"Náš přístup v úvodních částech prvních dvou setů byl hodně vlažný, chyběla nám agresivita a důraz. Podařilo se nám ale v pravý čas se probrat. Utkání bylo vyrovnané, podařilo se nám ale využít chyby našich soupeřek," uvedl po utkání Parisi.

Po vyrovnaném průběhu převzaly za stavu 20:21 české hráčky režii koncovky prvního setu do svých rukou a šňůrou čtyř bodů otočily skóre. Argentinské hráčky ještě odvrátily dva setboly, jejich snahu o zvrat ale ukončila vítěznou smečí Vanžurová.

Druhý set měl odlišný průběh, Argentina v něm už vedla 16:9, poté ale následovala série devíti českých bodů. Ve třetí sadě postihl české hráčky další výpadek, v závěru se sice výrazně zlepšily, ale koncovku zvládly lépe Jihoameričanky.

Vyrovnanou partii nabídla i úvodní část čtvrté sady, v níž ale od stavu 17:16 už měly české hráčky utkání zcela pod kontrolou a za 128 minut dotáhly zápas do vítězného konce. Hlavními oporami týmu byly Mlejnková s 20 body, Vanžurová přidala 13 a Havelková 12 bodů.

"Dlouho jsme hledaly správný herní rytmus. Do utkání jsme se dostávaly velmi pomalu. Z celkového pohledu se ale naše výkony v turnaji postupně lepšily," poznamenala nejlepší hráčka českého týmu Michaela Mlejnková, která dala pět přímých bodů z podání.

Druhý turnaj Češky odehrají od pátku do neděle v Samokovu za účasti Portorika, Chorvatska a domácího Bulharska.

ČR - Argentina 3:1 (23, 20, -23, 19)

Rozhodčí: Chattáb (Eg.), Fischerová (Něm.). Čas: 118 min. Diváci: 75.

Sestava a body ČR: Mlejnková 20, Vanžurová 13, Havelková 12, Purchartová 6, Trnková 6, Vincourová 2, libero Dostálová 1 - Kvapilová 6, Smutná 4, Kossányiová 2, Hodanová, Toufarová, Sajdová, Melichárková. Trenér: Parisi. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články