Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slukové s Hermannovou se OH vzdalují, v Kontinentálním poháru nestačily na Nizozemky

Stavanger (Norsko) - Beachvolejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou si finále Kontinentálního poháru nezahrají a zároveň přišly o možnost, že by si ve Stavangeru vybojovaly olympijskou účast. V semifinále s Nizozemskem oba české páry v dešti prohrály, v sobotu je tak čeká zápas o bronz. Pokud by ho zvládly a skončily třetí, mohou o start v Riu ještě hrát v závěrečné kvalifikaci v Soči. Čeští muži vypadli ve Stavangeru ve čtvrtek hned v osmifinále se Švýcary.

Markéta Sluková
zdroj: Fivb.org

Ve Stavangeru bojuje o olympijské místo 16 dvojic v obou kategoriích, do Ria se dostane jen celkový vítěz. Semifinále s Nizozemskem skončilo pro český tým porážkou 0:2 na zápasy. Slukové s Hermannovou duel s dvojicí Braakmanová, Sinnemaová navzdory slibnému začátku nevyšel, v dešti a zimě doplatily na velké množství chyb na servisu.

Slukové s Hermannovou, které na začátku června vybojovaly stříbro na mistrovství Evropy, došly dnes síly. Druhou z nich navíc zradila psychika, neboť se od druhého setu nemohla podáním trefit do hřiště. Chyby sice Hermannová kompenzovala dobrým útokem, jenže potřebný tlak na Nizozemky si Češky nevypracovaly.

"Vyrovnaný zápas jsme bohužel nezvládly dotáhnout do vítězného konce a v silném dešti nakonec ve třetím setu prohrály. Nevycházel nám ve zkrácené sadě vůbec servis. Spousta jich končilo v maličkém autu a to nakonec rozhodlo," napsala Sluková. "Věděly jsme, že musíme vyhrát, abychom případně měly ještě šanci zabojovat o finále v rozhodujícím zápasu. To se ale nepodařilo, a tak se popereme alespoň o bronz," doplnila.

Rakouský trenér českého páru Simon Nausch se na hráčky po prohře zlobil za špatné servisy v tie-breaku. Ihned po utkání jim v dešti a čtrnáctistupňovém chladu naordinoval dvacetiminutový trénink. "Aby si uvědomily, proč prohrály. Příště už se takové chyby tak snadno nestanou. Měly po zklamání slzy v očích, ale nesly to statečně, a proto mají před sebou velkou budoucnost," uvedl Nausch.

Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou předtím prohrály i potřetí v turnaji. Tentokrát podlehly první nizozemské dvojici Van Gestelová, Van der Vlistová 1:2, byť také vyhrály první set.

V zápase o třetí místo české beachvolejbalistky v sobotu nastoupí proti Rakousku, které v semifinále podlehlo Ukrajině 1:2. Majitelky stříbra a bronzu budou o olympiádu ještě hrát od 6. do 10. července na světové kvalifikaci v Soči, kde budou ve hře zbývající dvě místa pro Rio.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články