Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Beachvolejbalistky drží naději na Rio, v prvním kole udolaly Slovensko

Stavanger - České plážové volejbalistky porazily v prvním kole Kontinentálního poháru ve Stavangeru Slovensko 2:1 a udržely naději na start na olympiádě. Ve čtvrtfinále se utkají se Španělskem.

Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová
zdroj: fivb.org

Vítězná země Kontinentálního poháru v kategorii mužů i žen může vyslat jednu dvojici do Ria. Druhé a třetí místo ve Stavangeru znamená postup do světového finále kvalifikace, kde se bude hrát o další dvě olympijská místa.

O oba české body se bez ztráty setu postaraly vicemistryně Evropy Markéta Sluková s Barborou Hermannovou. Ty nejprve porazily dvojici Šipošová, Herelová a v rozhodujícím zápase pak i Dubovcovou a Nestarcovou, které minulý týden skončily třetí na turnaji Světového okruhu v Polsku. Kristýna Kolocová a Michala Kvapilová mezitím svůj zápas se slovenskými jedničkami hladce prohrály.

"Je škoda, že se dva týmy této úrovně potkaly hned v prvním kole," řekla Sluková. "Hrály jsme ale bez tlaku, s Natálií a Domikou jsme kamarádky a samozřejmě nás mrzí, že jsme zničily jejich šance na olympiádu. Ale je to sport a všichni známe pravidla soutěže a nic se s tím nedá dělat," doplnila.

Ve čtvrtek je čeká souboj se Španělkami a nečekají snadnou práci, i když soupeřkám chybí nejlepší pár Liliana Fernándezová, Elsa Baquerizová, který už má účast v Riu jistou. "Nemůžeme čekat snadný zápas v žádném utkání. Musíme jít set po setu a uvidíme, kam dojdeme. Nesmíme se soustředit na to, že chceme na olympiádu, ale na náš nejlepší výkon," uvedla Sluková.

Podle trenéra Simona Nausche zahrály jeho svěřenkyně v rozhodujícím zápase velice dobře. "Markéta měla několik neuvěřitelných zákroků v obraně a na bloku, Bára výborně ztrátovala. Systém k.o. je tady hodně ošidný, už na něj doplatily favoritky z Finska a Ruska," řekl Nausch.

Muži se v Norsku pokusí uspět ve složení Přemysl Kubala v páru s Janem Dumkem a Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. První překážkou bude ve čtvrtek Švýcarsko.

Česko - Slovensko 2:1

Sluková, Hermannová - Šipošová, Herelová 2:0 (23, 16), Kolocová, Kvapilová - Dubovcová, Nestarcová 0:2 (-13, -13), Sluková, Hermannová - Dubovcová, Nestarcová 2:0 (16, 20).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články