Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sluková s Hermannovou srdnatě bojují o Rio. Jsou v semifinále Kontinentálního poháru

Stavanger (Norsko) – Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou se stále drží ve hře o postup na olympijský turnaj v Riu. Ve čtvrtfinále Kontinentálního poháru otočily nepříznivě vyvíjející se duel proti Španělkám a přiblížily se vysněné účasti v Brazílii.

Slavící Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Sluková
zdroj: fivb.org

Na olympijské hry postoupí jen celkový vítěz. Další dva týmy si však budou moci vybojovat účast za dva týdny v Soči, kde proběhne dodatečná kvalifikace.

Pro Slukovou s Hermannovou je Kontinentální pohár jedinou šancí, jak se do Ria dostat. Kvůli krátké spolupráci nemají z turnajů Světového poháru dostatečné množství bodů. Na písku ve Stavangeru se jim zatím daří. Vyhrály všechny čtyři zápasy včetně dramatických soubojů s týmy Slovenska a Španělska.

"Na vítězství jsme se docela nadřely, Španělky hodně riskovaly servis, kterým nás hlavně v prvním setu zatlačily. Jsme ale rády, že jsme udržely koncentraci, byly schopné zareagovat a zápas vybojovaly v tie-breaku," řekla Sluková. 

Nad španělskou dvojicí Riberaová, Fernándezová zvítězily 20:22, 21:13 a 15:12 a v pátek nastoupí v semifinále proti Nizozemkám. Ty jsou zatím na poháru suverénní, páry Braakmanová se Sinnemaovou i Van Gestelová, Van der Vlistová ještě neprohrály.

"Zatím turnajem procházejí, aniž by musely hrát rozhodující golden match, což znamená, že mají odehráno o dva zápasy méně. Doufáme, že stihneme zregenerovat a načerpat zase síly do dalších bojů," dodala Sluková.

Sluková s Hermannovou i Kristýna Kolocová s Michalou Kvapilovou odehrají semifinále s Nizozemskem v pátek, o finále žen se utkají také týmy Ukrajiny a Rakouska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články